Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Νέα χρονιά με νέα τμήματα στο Θρακικό ωδείο

Η επίσημη έναρξη των τμημάτων έγινε το απόγευμα της Πέμπτης με μια πολύ όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε από τη διοίκηση και τις καθηγήτριες του ωδείου για τους μαθητές, αλλά και τους γονείς. Παράλληλα μπροστά από το κτίριο υπήρχε έκθεση χειροποίητων ειδών, ζωγραφικής, βιτρώ, όλα κατασκευές μελών των εργαστηρίων.
  Τα τμήματα που ήδη λειτουργούν στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής είναι κλασικής μουσικής με πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, πνευστά, μονωδία, υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά, χορωδία. Μοντέρνας μουσικής με μοντέρνο πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, τζαζ πιάνο, τζαζ μπάσο, τζαζ ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, σύγχρονο τραγούδι. Εικαστικών με τμήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες. Χορού: μοντέρνος χορός για παιδιά, τμήμα λάτιν για ενήλικες, τμήμα εκμάθησης σύγχρονων χορών μπρέικ ντανς και χιπ – χοπ για ενήλικες. Ορχήστρα με αφροβραζιλιάνικα κρουστά δρόμου και παιδική ορχήστρα εγχόρδων. Εργαστήρια με κοσμήματα  μπατίκ, ψηφιδωτό, βιτρώ, μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας καθώς και φωτογραφίας.
   Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του θρακικού ωδείου Κομοτηνής κα. Ζαχαρένια Δημητριάδου μιλώντας για την γιορτή αυτή, τόνισε ότι «με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ωδειακής χρονιάς έγινε η εκδήλωση θα παρουσιάσουμε και τα νέα μας τμήματα που λειτουργούν. Αυτήν την στιγμή έχουμε 200 παιδιά και πιστεύω ότι μέχρι την ολοκλήρωση των εγγραφών θα έχουμε και άλλα. Έχουμε και τμήματα ενηλίκων γιατί πρέπει και αυτοί να βρίσκουν διέξοδο».
   Κάλεσμα σε όσες κυρίες επιθυμούν να ενταχθούν στην χορωδία του θρακικού ωδείου απεύθυνε η κα. Δημητριάδου που υπογράμμισε ότι«η χορωδία μας έχει δείξει τα δείγματα δουλείας της και έχει πολλά τιμητικά σχόλια από πολύ κόσμο, όσες κυρίες θέλουν να ενταθούν στην χορωδία μας, παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού γιατί αναζητούμε φωνές και θέλουμε πλέον θέλουμε να φτάσει η χορωδία σε επίπεδο κλασικού τραγουδιού.
  Ερωτηθείς για τα δίδακτρα και αν γίνονται κάποιες εκπτώσεις λόγω και της κρίσης η κα. Δημητριάδου ανακοίνωσε ότι «το θρακικό ωδείο αποφάσισε να διατηρήσει τα δίδακτρα σταθερά για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ καθιέρωσε εκπτώσεις και άλλες παροχές. Σε αυτές περιλαμβάνονται η χορήγηση 5 υποτροφιών για παιδιά με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, έκπτωση 10% σε φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, δωρεάν φοίτηση για το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας και έκπτωση 10% στα δύο αδέλφια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου