Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στον Δήμο Παγγαίου

Συνάντηση εργασίας με θέμα  τα εκτελούμενα και τα υπό ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ στο Δήμο Παγγαίου, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης στην έδρα του Δήμου την Ελευθερούπολη.
Ο κ. Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού Κώστα Παπακοσμά, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες και το Δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη μετά το πέρας της συνάντησης επισκεφτήκαν ορισμένα από τα έργα καθώς και παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Σε δήλωση του μετά τις συναντήσεις που είχε ο κ. Γιαννακίδης υπογράμμισε, «η επίσκεψη μας ήταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργατικότητας που έχουμε αποφασίσει με όλους τους τελικούς δικαιούχους και με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Βρεθήκαμε στο Δήμο Παγγαίου όπου συνεργαστήκαμε με το Δήμαρχο και είδαμε μία σειρά από κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικές ιεραρχήσεις που έχει θεωρήσει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν την καθημερινή ποιότητα ζωής και την αειοφορία. Κυρίως, υδρεύσεις, αποχετεύσεις βιολογικοί καθαρισμοί και σχολεία και φυσικά την προσπελασιμότητα.
Όλα αυτά είναι σε μία διαδικασία ένταξης ή προένταξης, κοστολογούνται περίπου 30 εκατ. Ευρώ και συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση τους».
Τέλος ο Περιφερειάρχης έστειλε ένα μήνυμα στους δημότες του Παγγαίου τονίζοντας πως «σε μία ορεινή περιοχή που έχει μία εξαιρετική και μία αρχιτεκτονική που αναπαραγάγει την ταυτότητα της, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, όσο το δυνατόν πιο ορθολογιστικά το ΕΣΠΑ, για να φτιάξουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για να προσδώσουμε μία αναπτυξιακή κινητικότατης στην ευρύτερη περιοχή».
Από την πλευρά του ο κ. Γρανάς σημείωσε, «είχαμε μία συνεργασία με το Δήμαρχο Παγγαίου και τους συνεργάτες του, στην οποία είδαμε όλα τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, είτε προετοιμάζονται για να εντοπίσουμε αν κάπου υπάρχουν διάφορα ζητήματα για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε και απρόσκοπτα να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά τα όποια είναι απαραίτητα για την περιοχή του Δήμου».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου