Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού

   Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας προς το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

  Στην συγκέντρωση η οποία ξεκίνησε στο Ηρώο της πόλης και κατέληξε με πορεία στην κεντρική πλατεία, σε κεντρικούς δρόμους με κατεύθυνση το τουρκικό Προξενείο συμμετείχαν ποντιακά σωματεία της Ροδόπης και  μέλη του ΛΑΟΣ και του «Σπάρτακου». Οι διαδηλωτές τοιχοκόλλησαν ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν την αναγνώριση από την Τουρκία.
  Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης Μιχάλης Κακουλίδης ανέφερε πως «η ΠΑΕ Ποντίων πραγματοποίησε την πρώτη πορεία στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων από την Τουρκία και τον Κεμάλ Αττατούρκ». «Ζητούμε» σημείωσε και υπογράμμισε «από το επίσημο τουρκικό κράτος που εδρεύει στο Τουρκικό προξενίο Κομοτηνής την άμεση αναγνώριση του τραγικού λάθους που κάνανε να διώξουν και να σφαγιάσουν από την περιοχή 353.000 πόντιους». «Πιστεύω ότι το επίσημο ελληνικό κράτος πρέπει να δραστηριοποιηθεί και όπως η Τουρκία μέσω κάποιον ανθρώπων στην Θράκη οι οποίοι παίζουν ακριβώς τον ρόλο που επιδιώκει αυτή, προσπαθούν να επιδιώξουν αποτελέσματα δήθεν με την πατριωτική μας πολιτική, πολιτικά να στριμώξει την Τουρκία και σε κάθε διμερή επαφή να την ζητάει την αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων» επισήμανε. «είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου» συμπλήρωσε ο κ. Κακουλίδης και πρόσθεσε ότι «αυτή η εικόνα που θα δείξετε και θα βγει προς τα έξω, ευχόμαστε να κάνει τα υπόλοιπα σωματεία του νομού που λένε ότι δήθεν συμμετέχουν σε ποντιακή δραστηριότητα και την ημέρα της γενοκτονίας των ποντίων εξαφανίζονται, ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα συμμετέχουν στο κάλεσμα το οποίο θα τους κάνουμε και ενωμένοι όλοι οι ποντιακοί φορείς και σύλλογοι και όλοι οι έλληνες να πραγματοποιήσουμε μια πορεία ικανή να τρομοκρατήσει το επίσημο κράτος της Τουρκίας και το τουρκικό προξενίο Κομοτηνής».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου