Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αυλαία την Παρασκευή για την 3η μαθηματική εβδομάδα



  Ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η 3η Εβδομάδα Μαθηματικής Παιδείας που διοργανώνει το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (Ε.Μ.Ε.) στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Ογδόντα μαθητές που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2012 – 13 στο Λύκειο, το Γυμνάσιο, ή την Στ΄ Δημοτικού παρακολούθησαν την μαθηματική Εβδομάδα. Η πρώτη μαθηματική εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το 2009, η δεύτερη το 2010, ενώ το 2011 το παράρτημα της μαθηματικής δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Φέτος όμως τα μέλη της μαθηματικής, ελαχιστοποιώντας τις δαπάνες και με την εθελοντική τους συμμετοχή, προσπάθησαν  να την προσφέρουν στα παιδιά της Ροδόπης.
Άλλωστε το Δ.Σ. του παραρτήματος Ροδόπης της Μαθηματικής Εταιρείας συναισθανόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αποφάσισε η συμμετοχή των μαθητών στην Μαθηματική Εβδομάδα να είναι δωρεάν.

   Όπως σημείωσε η πρόεδρος του παραρτήματος κα Αγγελίνα Λαζαρίδου τα παιδιά που είχαν δηλώσει συμμετοχή ήταν πολύ περισσότερα, αλλά άλλες δραστηριότητες δεν τους επέτρεψαν να παραστούν.
Παρόλα αυτά όσα παιδιά βρέθηκαν στο 3ο Γυμνάσιο, πέρασαν μια ευχάριστη και δημιουργική εβδομάδα βαδίζοντας στο δρόμο των μαθηματικών.
«Μαθηματικά δεν είναι μόνο οι δύσκολες ασκήσεις και οι ακατανόητες θεωρίες, αλλά είναι και Τέχνη, και Μουσική και οτιδήποτε μας περιβάλλει στη φύση, μέχρι και τα τελευταία τεχνολογικά και ηλεκτρονικά επιτεύγματα του ανθρώπου» δήλωσε η κα Λαζαρίδου.
   Η ίδια πάντως δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της 3ης Εβδομάδας Μαθηματικής Παιδείας. «Για να πραγματοποιηθεί αυτή η Εβδομάδα», υποστήριξε, «το διοικητικό συμβούλιο του Παραρτήματος εργάστηκε αρκετούς μήνες για να τη διοργανώσει και να την προγραμματίσει». Επίσης εξήρε την σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών, που συμμετέχουν, επισημαίνοντας ότι «στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι αξίες που πρέπει να τις προβάλουμε και να κυριαρχήσουν στη ζωή μας». Σημειώνεται ότι εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην 3η Εβδομάδα Μαθηματικής Παιδείας οι εκπαιδευτικοί Ροδόπη Γουγουλάκη, Λίνα Λαζαρίδου, Ανδρέας Λύκος, Κώστας Μαρκίδης, Τέσσα Μπαμίδου, Γιάννης Παπανικολόπουλος, Γιώργος Σουλιώτης, Βασίλης Στεφανίδης, Τάσος Στοϊκίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Ματθαίος Τσιμπερίδης. 

   Η κ. Λαζαρίδου, τέλος, ευχαρίστησε την διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου για την παραχώρηση των χώρων, όπου λαμβάνουν χώρα τα μαθήματα και οι δράσεις της 3ης Εβδομάδας Μαθηματικής Παιδείας, καθώς επίσης και την «Ποτοποιία Θράκης» για την δωρεάν προσφορά των νερών. Δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους μαθητές «μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, για επιστροφή πρώτα από όλα με χαμόγελο στα σχολεία και για αντιμετώπιση των προβλημάτων, που όπως φαίνεται θα συνοδεύουν την έναρξη της φετινής σαιζόν».
   Να σημειώσουμε ότι στην μαθηματική Εβδομάδα θα γίνουν μαθήματα σε ύλη σχετική με τους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και εκδηλώσεις γενικότερου μαθηματικού ενδιαφέροντος (Διαλέξεις σχετικές με τα μαθηματικά: π.χ. Τα Μαθηματικά στην Τέχνη ή τη Λογοτεχνία, Ιστορία των μαθηματικών κ.α.), σκακιστικά μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους, παιχνίδια γρίφων και γενικών γνώσεων, προβολή ταινιών που σχετίζονται με τα μαθηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου