Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Περιφερειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή για την 3η Σεπτέμβρη



Με αφορμή την 38η επέτειο από την ίδρυσή του, το ΠΑΣΟΚ προγραμμάτισε σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη από τη Λάρισα και από την Κομοτηνή. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που οργανώθηκε στην Κομοτηνή ήταν το στέλεχος και πρώην βουλευτής, κ. Νάσος Αλευράς, που έτυχε θερμής υποδοχής από στελέχη και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο από τη Ροδόπη, αλλά κι από την υπόλοιπη περιφέρεια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Καβάλας, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, η βουλευτής Έβρου, κ. Όλγα Ρενταρή, ο πρώην Υπουργός, κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης και φυσικά ο γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης, κ. Γιώργος Μανανάς.
    Στις δηλώσεις του ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι «με αφορμή τα 38 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, γίνεται μια προσπάθεια να ξανά συζητήσουμε με τον κόσμο, να κάνουμε μια αποτίμηση του τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και από την άλλη πλευρά ταυτόχρονα να εξηγήσουμε ποιοι είναι οι στόχοι μας για την περίοδο που ξεκινά έχοντας κατανόηση και επίγνωση ότι μια εξαιρετικά κρίσιμη ιστορικής σημασίας καμπή για την χώρα» και πρόσθεσε ότι  «Το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμένει στην Ευρωζώνη είναι ένα μείζον ζήτημα που αφορά τους ανθρώπους και την ζωή τους και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις».  







   Ο κ. Αλευράς κατά την  ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας αφενός ότι χρειάζεται χρόνο και σκληρή προσπάθεια για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού κι ότι βασική προϋπόθεση για αυτό είναι να προτάξει την ειλικρίνεια. Όπως υπογράμμισε, «το ΠΑΣΟΚ ασφαλώς χρειάζεται χρόνο- να δώσουμε χρόνο στο χρόνο, όπως έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν -και ταυτόχρονα χρειάζεται σκληρή προσπάθεια. Βασική όμως προϋπόθεση για όλα είναι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Το μήνυμα το οποίο έχουμε είναι ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει από τη συνθηματολογία, τις μεγάλες υποσχέσεις, τις εύκολες λύσεις, τις ανέξοδες κουβέντες. Τώρα χρειάζεται ειλικρίνεια. Να πούμε με ειλικρίνεια τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει, να εξηγήσουμε ποιο είναι το σχέδιο που θα βγάλει τη χώρα από αυτήν την κρίση και τι θα απαιτηθεί γι’ αυτό. Είναι ο καλύτερος και ο συντομότερος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία, που χρειάζεται ένα πολιτικό κόμμα για να ξαναγίνει κυβέρνηση».
    «Η σημερινή ημέρα έχει διπλή διάσταση είναι ιστορική και πολιτική» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Νικολαΐδης που υπογράμμισε ότι  «θεωρώ ότι η διάσταση της ιστορικότητας έχει ικανοποιηθεί μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα σε όλη την Ελλάδα όπως και εδώ στην Κομοτηνή σήμερα. Το θέμα όμως την πολιτικής διάστασης της ημέρας,  θεωρώ ότι επιδέχεται πολλών συζητήσεων, διαλόγου και ότι το πολιτικό πλαίσιο  δεν έχει ακόμη σχηματοποιηθεί. Διότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να συγκινήσουμε και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον της νέας γενιάς και όχι μόνο των νέων». «Εξάλλου τα νέα δεδομένα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά για το κίνημα μας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι  «Το κίνημα μας έχει ξεκινήσει από τις λαϊκές δυνάμεις της χώρας, έχει ξεκινήσει από την φτωχολογιά, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτόν τον κόσμο και πάλι, θα πρέπει αρχές όπως κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, εθνική κυριαρχία, δημοκρατία, δίκαιη κατανομή του πλούτου, να έρθουν στο επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ξανά». «Είμαστε εδώ για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας σε αυτό το κίνημα» συμπλήρωσε και επισήμανε ότι «για ένα κίνημα που έχει δώσει το στίγμα του στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, στην εκδημοκράτιση της κοινωνίας, στην απελευθέρωση της κοινωνίας, θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πάρα πολλά  μέσα από την διαχείριση εξουσίας και κυβερνήσεων  σε αυτό τον τόπο, βεβαίως έχει και πολλές παραλείψεις και μεγάλα λάθη, όλα αυτά θα πρέπει τώρα που έχουμε τον χρόνο, μιας και δεν είμαστε εμείς αποκλειστικά που διαχειριζόμαστε την τύχη αυτού του τόπου, μέσα ακόμη και από το γύρισμα της πλάτης του κόσμου σε αυτό το κίνημα, να ξανά δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να δούμε που θέλουμε τελικά να κατευθυνθούμε πολιτικά, να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που ήταν κοντά στο ΠΑΣΟΚ , διότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα του κέντρου, ένα κόμμα σοσιαλιστικό, να ξανά κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου και να τους πείσουμε αυτό όμως δεν γίνεται μόνο με λόγια, ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε τρομερά προβλήματα που είναι οικονομικά αλλά και κοινωνικά». «Θα πρέπει να διατυπώσουμε μια σαφή άποψη και θέση επί αυτών των ζητημάτων και θεωρώ ότι ο κόσμος είναι πάντα δίκαιος και αν γυρνά την πλάτη δεν τη γυρνά αδίκως, είτε σε κόμματα, είτε σε συνανθρώπους. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε ενώπιων  ραγδαίων πολιτικών εξελίξεις, εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και για το πολιτικό ζήτημα και εννοώ το ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και στους πολιτικούς και στην πολιτική» τόνισε καταλήγοντας.  
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου