Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τιμήθηκε η επέτειος μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το πρωί της Κυριακής (11/5), η επέτειος μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στην αρχή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό με την παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και τοπικές αρχές και τα Ποντιακά Σωματεία της Ροδόπης, στο Ηρώο της πόλης. 













Η Χρύσα Μαυρίδου, πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου και μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας «Σήμερα τελούμε μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, βέβαια δεν είναι 19 Μαΐου και θα επαναλάβω το αίτημά μας και ως οργανωμένος ποντιακός κόσμος, αλλά και ως Ποντιακός λαός, ότι 19 Μαΐου είναι η ημέρα μνήμης και ζητούμε από την Ελληνική Βουλή να αλλάξει το προεδρικό διάταγμα και να τιμάτε εκείνη την ημέρα και όχι την πιο κοντινή Κυριακή. Σήμερα ειδικά είμαστε πολύ πιο μπροστά λόγω των εκλογών, αλλά ας ελπίσουμε ότι του χρόνου 19 Μαΐου θα κάνουμε το μνημόσυνο. Είμαστε εδώ όλα τα Ποντιακά Σωματεία της Ροδόπης και τιμούμε τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, 353.000 θύματα που εμείς δεν τα ξεχνάμε. Ξέρουμε ότι έμειναν άταφα, υπήρξαν θύματα μιας οργανωμένης πολιτικής εξόντωσης ενός λαού και όχι μόνο, Ασύριοι, Αρμένιοι και εμείς οι Έλληνες του Πόντου υπήρξαμε θύματα. Σήμερα όμως όλοι μαζί διατρανώνουμε το δικαίωμα στην μνήμη, διατρανώνουμε το δικαίωμά μας και το δικαίωμα όλων των λαών να μην υποστεί κανείς καμία γενοκτονία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό γιατί η γενοκτονία σαν πράξη δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, είναι έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου