Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Συσπείρωση της μειονότητας για τις Ευρωεκλογές



Μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην Ξάνθη και την Κομοτηνή



Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) είναι αυτό που από την εξέλιξη των έως τώρα αποτελεσμάτων αναδεικνύεται ως το μεγάλο νικητή της βραδιάς σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Όπως ήταν αναμενόμενο το DEB κατάφερε να συσπειρώσει ένα μεγάλο κομμάτι της μειονότητας σε Ξάνθη και Κομοτηνή, συγκεντρώνοντας σχεδόν διπλάσιες ψήφους από το δεύτερο σε σειρά κόμμα.
Χαρακτηριστικό είναι με την ενσωμάτωση στη Ροδόπη στο 35,21% το ποσοστό του είναι στο 43,89% έναντι του δεύτερου κόμματος που είναι η Νέα Δημοκρατία και έχει ποσοστό περί το 16,91%.
Επίσης, στην Ξάνθη σε ποσοστό ενσωμάτωσης 32,59 % το κόμμα Ισότητας και πάλι προηγείται με 22,83% με τη δεύτερη ΝΔ στο 18,6%.
Με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου και πολλών οργανώσεων που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια στη Θράκη, το DEB κατήλθε στις ευρωεκλογές επιχειρώντας καταγραφή των δυνάμεων αλλά κυρίως για να αποτυπωθεί η δυνατότητα του Προξενείου και των ακραίων της μειονότητας να χειραγωγούν τη μειονοτική ψήφο με στόχο τις εθνικές εκλογές.
Όπως μάλιστα είχε αποκαλύψει το περιοδικό «Επίκαιρα» σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πράκτορες της Τουρκίας με αυτοκίνητα που φέρουν συμβατικούς αριθμούς πινακίδων της γειτονικής χώρας αλώνιζαν  στις πομακικές περιοχές εξαγοράζοντας  ψηφοφόρους με διάφορα ποσά που αντιστοιχούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις τους: σε εξόφληση δανείων στις τράπεζες, σε οικογενειακές ανάγκες συγγενών τους στο εξωτερικό, σε έξοδα παιδιών που σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια προκειμένου αυτοί να ψηφίσουν το DEB.
Ο πρόεδρος του κόμματος Αλή Τσαβούς, συνοδευόμενος από την σύζυγο και τον γιό του Σαδίκ Αχμέτ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πήγαν στην πρώην Νομαρχία, τωρινή Περιφερειακή ενότητα Ροδόπης για να κάνουν δηλώσεις μόνο στο τουρκικό κανάλι TRT και αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υποστήριξαν ότι θα στείλουν ανακοίνωση για τα ελληνικά ΜΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου