Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Με κάθε επισημότητα η έναρξη των «Ελευθερίων Θράκης 2014»



Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (6/5) η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων των Ελευθερίων Θράκης, με μία ομιλία του Κωνσταντίνου
Κ. Χατζόπουλου, καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ,  στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου.


Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  «Απόψε έχουμε την έναρξη των «Ελευθερίων Θράκης» και ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής, μου ανατέθηκε να κάνω την αποψινή διάλεξη».
«Διάλεξα ένα θέμα περισσότερο εκλαϊκευτικό, δηλαδή να προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε σχετικά με το τι είναι Θράκη, τι είναι ο γεωγραφικός χώρος, τι περιπέτειες γνώρισε διαχρονικά από άποψη πολιτική και πέρα από αυτό να μιλήσουμε για τα ονόματα της Θράκης» σημείωσε και εξήγησε ότι «Επομένως και ο τίτλος της αποψινής ομιλίας «Θράκη, ο χώρος και τα ονόματα». Γιατί μέσα στη διαχρονική εξέλιξη γνώρισε αυτός ο χώρος πάρα πολλές εξελίξεις και από γεωγραφικής εκφράσεως, αλλά και άποψης ονομάτων με αποτέλεσμα ότι μάλλον σήμερα δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Θα προσπαθήσω λοιπόν κάτω από αυτήν την ευκαιρία να ενημερώσω περισσότερο γύρω από το χώρο της μείζονος Θράκης, όχι μόνο του κομματιού που έχει ενσωματωθεί στην Ελλάδα και τα ονόματα που γνώρισε κατά καιρούς αυτή η περιοχή».
 «Αυτό το θέμα πάντα είναι επίκαιρο, αυτά καταντούν να γίνονται προϊόντα εκμεταλλεύσεως πολιτικής, δεν θα αναφερθώ τώρα αναλυτικά για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά σε κάθε περίπτωση αν γνωρίζουμε κάτι καλά δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε προβλήματα, ούτε ερωτήματα. Αυτή είναι η λογική, δηλαδή η ενημέρωση πάνω στο χώρο και στα ονόματά του» κατέληξε. 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου