Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ Ροδόπης



Με χαμηλό ποσοστό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/4) η απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής με αφορμή την 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ και συγκεκριμένα το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κυμάνθηκε στο 6,3%, ύστερα από ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης. Το παρόν έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και πολλούς μήνες, οι οποίοι ζητούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΈ Κομοτηνής, επιρρίπτοντας άμεσα ευθύνες στην Τράπεζα Πειραιώς με σχετικό πανό που είχαν αναρτήσει στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η ΓΣΕΕ προκήρυξε τη συγκεκριμένη απεργία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε ρόλο καταστροφέα, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική της, ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονομία, καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας έτσι την ύφεση και τα αδιέξοδα.













Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Ροδόπης
Τη δική του ξεχωριστή συγκέντρωση, όπως κάνει πάντα, πραγματοποίησε την ίδια ημέρα και το ΠΑΜΕ Ροδόπης στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Το ΠΑΜΕ Ροδόπης με την κινητοποίηση του, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της γραμματείας ΠΑΜΕ Ροδόπης Νικού Βαργιεμίδη, εξέφρασε την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολική της κυβέρνησης των κομμάτων που υπηρετούν τον Ευρωμονόδρομο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων  Ο κ. Βαργιεμίδης ανέφερε επίσης ότι όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, με επιστέγασμα το πολυνομοσχέδιο, επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα, επιβάλλοντας αποφάσεις της ΕΕ που είχαν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε πως μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η πάλη των λαϊκών στρωμάτων για τα άμεσα προβλήματα να συνδυαστεί με βαθύτερες αλλαγές που θα υπηρετεί τις ανάγκες τους και όχι την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.