Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης: «Δεχόμαστε εκφοβιστικές πιέσεις»!



Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης απαντά στην Άννα Φραγκουδάκη και προφανώς όχι μόνο σε αυτήν, αφού αποκαλύπτει, ότι μετά τη δημοσιοποίηση των θέσεών της για τη μειονοτική εκπαίδευση, δεν δέχτηκε απλώς τη μαζική επίθεση από εκπροσώπους και φορείς της μειονότητας και όχι μόνο, αλλά και «απαράδεκτες εκφοβιστικές πιέσεις»!

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ροδόπης, στέλνει με νόημα τα μηνύματά της προς πάσα κατεύθυνση:

«Το επταμελές Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Νομού Ροδόπης, εκλεγμένο από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του νομού, έχει θεσμικό χαρακτήρα και απολογείται μόνο στο εκλογικό σώμα το οποίο εκπροσωπεί και σε κανέναν άλλον.

Πολύ περισσότερο μάλιστα δεν απολογείται, όταν “καλείται” να το πράξει μέσω απαράδεκτων εκφοβιστικών πιέσεων και προσβλητικών χαρακτηρισμών.

Περαιτέρω, θεωρεί προφανές, πως – μέσα στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων του – έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να εκφράζει προβληματισμούς, σκέψεις, απόψεις, βιώματα και κριτικές που άπτονται εκπαιδευτικών θεμάτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο λοιπόν των αρμοδιοτήτων του διατυπώνει τις απόψεις του, χωρίς να εξυπηρετεί καμιά κακόβουλη ή συμφεροντολογική σκοπιμότητα.

Στόχος πάντοτε είναι η θαρραλέα και ανεπιτήδευτη τοποθέτησή του σε συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά θέματα, με αποκλειστικό και μόνο γνώμονα τη βελτίωση του έργου των εκπαιδευτικών και την όσο γίνεται πιο άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών μας.

Κάθε απόφαση του Δ.Σ. εδράζεται στην πεποίθηση πως η ελεύθερη έκφραση των απόψεων αναγνωρίζεται ως αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθε συνδικαλιστικό φορέα, και μάλιστα επιβάλλεται να εκδηλώνεται όταν υπάρχει αντίθεση απέναντι σε δραστηριότητες που αγγίζουν ευαίσθητες πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πρόκειται λοιπόν για ένα δικαίωμα που δεν πρόκειται να το απεμπολήσουμε.

Και εννοείται βέβαια πως το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το θάρρος της γνώμης μας».