Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε σήμερα η έκθεση Ρώσων εικαστικών καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

     Ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, η έκθεση Ρώσων και Ελλήνων εικαστικών που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Οι Ρώσοι εικαστικοί στο πλαίσιο της φιλελληνικής καμπάνιας με σύνθημα «Στηρίζουμε με Τέχνη την Ελλάδα» παρουσίασαν τα έργα τους στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε μια έκθεση που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Φίλων Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέϊ Νεμπογκάτοφ, ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης, η διευθύντρια της Ένωσης «Φιλία» κ. Μαρίνα Κουζνιτσόβα, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθης Κεφαλίδης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος φιλότεχνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία αυτής της πολιτιστικής συνύπαρξης είχε ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών ο οποίος αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου για την σύσφιξη σχέσεων Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής δράσης και φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας – Κύπρου – Ρωσίας «Filia» (Association for Cultural and Business Relations and Friendship with People of Greece and Cyprus) κ. Αλεξάντερ Πετρίτσκο, φιλοξένησε τα μέλη του συνδέσμου τα οποία είναι και μέλη της Ακαδημίας Τεχνών της Μόσχας, στην περιοχή μας.

Ο Σύνδεσμος «Filia» εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί στην Μόσχα πολλές καλλιτεχνικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις ώστε να τονώσει την φιλία και την συνεργασία μεταξύ των λαών Ελλάδας – Κύπρου και Ρωσίας, να αναδείξει την χώρα μας και να βοηθήσει καλλιτέχνες και επιχειρηματίες για δραστηριοποίησή τους στην Μόσχα και την Ρωσική Δημοκρατία γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου