Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από το ΚΚΕ

      Η Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ πραγματοποίησε, το πρωί της Κυριακής της 28ης Οκτωβρίου, στο μνημείο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, εκδήλωση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού κατά της φασιστικής εισβολής του 1940.

Στην εκδήλωση κατατέθηκαν στεφάνια από τη Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ, από το Ν.Σ. Ροδόπης της ΚΝΕ, καθώς και από το Παράρτημα Ροδόπης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης/Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ), τιμώντας μ’ αυτό τον τρόπο τη μαζική και ηρωική ένοπλη αντίσταση του λαού μας, μαζί με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Αθήνας της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία, από το Γραμματέα της Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ Ν. Βαργεμίδη, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι: «το ΟΧΙ του λαού το 1940 στο φασισμό και στο ναζισμό, η μαζική ηρωική και ένοπλη πάλη του με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, εμπνέει, διδάσκει και καλεί σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη δικτατορία των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να απορρίψει τα ψέματα, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν κόμματα και μηχανισμοί που υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση. Οι θυσίες του αγώνα αξίζουν για να πάψουν τα δεινά που φέρνουν η υποταγή ή η παγίδευση στην πολιτική που διαμορφώνει η αστική τάξη και τα κόμματά της με βάση τα συμφέροντά της».

Η τιμή στον ηρωικό λαϊκό αγώνα των αμέτρητων θυσιών, κατά των ναζιστών και των ντόπιων συνεργατών τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο με εκδηλώσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα από τη θέση και τη δράση του καθένα και της καθεμιάς απέναντι στα μέτρα που εξοντώνουν και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας μόνιμα στην εξαθλίωση για να προστατευτούν τα συμφέροντα, τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων, που χρόνια τώρα καταλήστευσαν το λαό και τη χώρα.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου