Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Με δίμηνες συμβάσεις διατηρούνται «ζωντανοί» οι παιδικοί σταθμοί

Μέχρι τις 23 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και για το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης
Με στόχο την αξιοποίηση των προγραμμάτων της ελληνικής εταιρείας τοπικής ανάπτυξης, προς όφελος των δημοτών αλλά και του δήμου, απεύθυναν κάλεσμα προς τους συνδημότες μας η αντιπρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου και ο πρόεδρος του κέντρου μέριμνας Νίκος Σωτηρακόπουλος.  Πρόκειται για τα προγράμματα «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», με το οποίο μπορούν οι εργαζόμενες μητέρες ή όσες θέλουν να αναζητήσουν εργασία να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά και το «κέντρο δημιουργικής απασχόλησης», με το οποίο μπορούν παιδιά ηλικίας 6- 12 ετών μπορούν να συμμετέχουν στην ενισχυτική διδασκαλία  και να παρακολουθούν  ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων.

Ο πρόεδρος του κέντρου μέριμνας και αλληλεγγύης κ. Σωτηρακόπουλος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  «Έίναι ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό που υλοποιείται από την ελληνική εταιρεία τοπικής ανάπτυξη και αυτοδιοίκησης, δηλαδή από εμάς, του Δήμου Κομοτηνής και του κέντρο μέριμνας και αλληλεγγύης» και πρόσθεσε «Τα προβλήματα αυξάνονται, ειδικά την τελευταία διετία, η οικονομική κρίση, η πολιτική αστάθεια, στην πατρίδα μας, είναι κάτι που εμείς το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας. Το να έχεις δασκάλους, παιδαγωγούς, το να έχεις τα τρόφιμα, το να έχεις το πετρέλαιο, που θεωρούνται αυτονόητα τώρα πρέπει να παλέψεις για να τα έχεις».
   Αναφορικά με τους δασκάλους τόνισε ο κ. Σωτηρακόπουλος ότι «ενώ έπρεπε η πολιτεία να είχε προγραμματίσει, αφού εμείς ζητήσαμε, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός μέχρι τώρα, φυσικά εμείς εφευρίσκουμε νέους τρόπους, προσπαθούμε μέσω τον διμήνων συμβάσεων να κρατήσουμε και να διατηρήσουμε ζωντανούς τους παιδικούς σταθμούς». «Στα πλαίσια αυτά θέλουμε να ενημερώσουμε τους δικαιούχους για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί ήδη από το 2007 και θα τελειώσει την 31/08/13 και το κέντρο μέριμνας συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, πέρυσι είχαμε 80 ωφελούμενους, φέτος ευελπιστούμε να έχουμε 400, τόσους ζητήσαμε, δεν ξέρουμε τι θα μας δώσουν». Ενώ θέλησε να τονίσει στους συνδημότες μας ότι «από τις 13 Ιουλίου – 23 Ιουλίου πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και να αρχίσουν να μαζεύουν τα δικαιολογητικά από αύριο. Το πρόγραμμα αυτό ωφελεί αυτούς αλλά βοηθάει και τον Δήμο Κομοτηνής γιατί υπάρχουν έσοδα. Το πρόγραμμα αυτό είναι δημιουργικής οικογενειακής και επαγγελματικής εναρμόνισης» και αφορά όπως σημείωσε «Το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζει τις μητέρες να εργάζονται και να είναι ίση με τους άντρες, γι’αυτό πληρώνει το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα. Βοηθάει τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Ζητήσαμε εμείς 400 θέσεις και να σκεφτείτε ότι 700 αιτήσεις έχουμε είναι πολύ καλός αριθμός. Πέρυσι υπήρχαν αρκετές αιτήσεις αλλά απορροφήθηκαν όλα τα παιδιά τελικά». 
Ερωτηθείς για το προσωπικό των παιδικών σταθμών ο κ. Σωτηρακόπουλος ανέφερε ότι  «Κάθε χρόνο γίνεται ένας προγραμματισμός, εμείς προγραμματίζουμε και λέμε στο υπουργείο ότι θέλουμε 25 ή 30 παιδαγωγούς για τους παιδικούς σταθμούς, είναι έκτακτο προσωπικό, μετά μας εγκρίνει το υπουργείο αναλόγως. Φέτος δεν υπήρξε ερώτημα από το υπουργείο, εμείς όμως προνοήσαμε και κάναμε το αίτημα στην περιφέρεια αλλά από όσο γνωρίζω δεν έγινε κάτι, λόγω των αλλεπάλληλων εκλογικών διαδικασιών. Όμως ο νόμος μας δίνει μια δυνατότητα μέσα από τις δίμηνες συμβάσεις  για έκτακτες περιπτώσεις να λειτουργήσουμε. Εμείς σαν προτεραιότητα έχουμε να τους κρατήσουμε ανοιχτούς».
  Η αντιπρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού παιδείας, πολιτισμού κα. Νατάσα Λιβεριάδου μιλώντας για το πρόγραμμα δήλωσε ότι «η επιχείρηση μας θα λειτουργήσει και φέτος το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας από 6 – 12 ετών». «Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα απασχολούνται δημιουργικά τις απογευματινές ώρες με δραστηριότητες που θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων» επισήμανε η κα. Λιβεριάδου που ανέφερε τις δραστηριότητες υπογραμμίζοντας ότι  «Έμφαση θα δώσουμε στην ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλα όμως θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν και με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως, τα εικαστικά, ο χορός, η μουσική και η γυμναστική».  «Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη και γι’αυτό ζητάμε από τις μητέρες από την Δευτέρα 9 Ιουλίου, να έρθουν στα γραφεία μας στην όδο Κούλογλου 14 στην Κομοτηνή, για να ενημερωθούνε για το πρόγραμμα και για υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, που έχουν χρονικό περιθώριο από τις 13- 23 Ιουλίου» υπογράμμισε. και εξήγησε ότι «Τα δικαιολογητικά είναι αρκετά γι’αυτό θα πρέπει να έρθουν στο γραφείο να ενημερωθούν» .
  Αυτό που τόνισε η κα. Λιβεριάδου είναι πως «το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Ιούλιο, είναι για την χειμερινή περίοδο και είναι εντελώς δωρεάν». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου