Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κομοτηνή έκθεση της ελληνικής-τουρκικής φιλίας

  Τα εγκαίνια της έκθεσης της  τουρκό-ελληνικής Ένωσης Φιλίας, Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου στην λέσχη κομοτηναίων. Στην έκθεση με τίτλο: «Η τέχνη ως εργαλείο για την πολιτιστική συνεργασία από τους γείτονες» παραβρέθηκαν,  ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ίσα , η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Σόφιας Μενεσελίδου, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Κατσιμίγας,  η δημοτική σύμβουλός, του κόμματος «πρώτο βήμα για την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο υποψήφιος βουλευτής με την δημοκρατική συμμαχία Ιλχάν Αχμέτ, ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς,  ο πρόεδρος του  DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς, με προσκεκλημένο τον μεγαλύτερο συνταγματολόγο της Τουρκίας τον Μπουρχάν Κουζού.

      Ο πρόεδρος της συνταγματικής Επιτροπής της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπουρχάν Κουζού,  κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης της έκθεσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι " Έρχομαι εδώ για πρώτη φορά. Είμαστε γείτονες, φίλοι. Δεν αισθάνομαι ξένος εδώ. Πάντα ενδιαφερόμαστε για την τουρκο-ελληνική φιλίας. Αυτό απαιτεί ένα ξεχωριστό δίκτυο των σχέσεων. Η κουλτούρα μας είναι πολύ κοντά, μεταξύ τους. Για μένα, οι πιο δύσκολες είναι οι εικόνες τέχνης. Κάνοντας βόλτα στην έκθεση, βλέπω αυτή τη ξεχωριστή ικανότητα. Σας χαιρετώ όλους με αγάπη και σεβασμό τα συναισθήματα και τις σκέψεις ».
Στην εκδήλωση συμμετείχε με εκπληκτικά έργα και η γνωστή καλλίτεχνης Φυσσούν Σουγκά.
Ο τούρκος συνταγματολόγος επισκέφτηκε τον σύλλογο νεολαίας, τον περιφερειάρχη ΑΜΑΘ Άρη Γιαννακίδη, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα με αφορμή την κρίση, κάτι που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα στους μειονοτικούς κύκλους και όχι μόνο.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου