Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο έρωτας… μη το ξεχάσετε

  Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ο άγιος του Έρωτα. Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο και κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς να γιορτάσουμε τον έρωτα μας και την σχέση μας με το έτερον ήμισυ.

Ο Άγιος Βαλεντίνος
     Κάθε χρόνο όταν μπαίνει ο Φλεβάρης, ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται στο μυαλό όλων μας, είτε είμαστε ερωτευμένοι είτε όχι. Όπως όλοι ξέρουμε πια, στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί σαν τη μέρα των ερωτευμένων σε όλον τον δυτικό κόσμο, ακόμα και σε όσες Ανατολικές χώρες έχουν κάνει την υπέρβαση υιοθετώντας Δυτικά πρότυπα.
    Η αλήθεια είναι ότι ο Άγιος Βαλεντίνος έχει επικριθεί πολύ και ότι πολλοί θεωρούν ότι η γιορτή του έρωτα έχει εμπορευματοποιηθεί πολύ. Ίσως να είναι έτσι… αλλά καταρχήν ποια γιορτή δεν έχει εμπορευματοποιηθεί, και κατά δεύτερον γιατί να μην έχουμε και εμείς οι απανταχού ερωτευμένοι την ευκαιρία να γιορτάσουμε κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι ξεχωριστό στη ζωή μας;
   Ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια, ένα ρομαντικό δείπνο, ένα υπέροχο βράδυ με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και απαλή μουσική, μια νύχτα για δυο… ναι δε χρειάζεται να υπάρχει ο Άγιος για να εορταστούν όλα αυτά και για να συμβούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγη επιπλέον «σπίθα» δεν έβλαψε ποτέ καμιά σχέση και κανέναν ερωτευμένο.
   Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η μέρα των ερωτευμένων, είναι μια ξεχωριστή γιορτή. Ίσως για κάποιους να είναι μια μελαγχολική μέρα γιατί μπορεί να μην έχουν σχέση, ή ο έρωτας τους να είναι μακριά, ή να έχουν χωρίσει μόλις, αλλά η προσδοκία της ημέρας και του έρωτα είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη εν τέλει από οτιδήποτε άλλο. Γιατί όσο και να το αρνούμαστε, και όσο και να μη θέλουμε να το σκεφτόμαστε μερικές φορές, ο έρωτας είναι αυτός που γεμίζει τη ζωή μας και της δίνει νόημα.
    Εμείς μιλήσαμε με τον ανθοπώλη Χρήστος Δαϊμογλού για τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου, για τις τιμές, τις επιλογές ανά των ηλικιών, αλλά και τις προτάσεις τους του καταστήματος του για όλους…
      Αναφορικά με τα λουλούδια που προτιμούν για δώρο, υπάρχουν ποίκιλλες επιλογές όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος του ανθοπωλείου «ΝΟΥΦΑΡΟ» κ. Χρήστος Δαϊμογλού που δήλωσε ότι  «κλασικά υπάρχει το κόκκινο τριαντάφυλλο, υπάρχουν όμως και πολύ ωραίες κατασκευές με ορχιδέες, με τριαντάφυλλα, τουλίπες, σε χρώμα πάντα προτιμούν το κόκκινο και πάρα πολλά αρκουδάκια, οι κατασκευές συνδυάζονται και με μπαλόνια.

   «Οι τιμές αρχίζουν από πέντε ευρώ και ανάλογα με την σύνθεση και την κατασκευή διαμορφώνεται και η τιμή» διευκρίνισε ο κ. Δαϊμογλού που πρόσθεσε «ότι οι τιμές είναι προσιτές για όλους και για όλες τις τσέπες»
   Ερωτηθείς για τις ηλικίες που επιλέγουν το λουλούδι ως δώρο ο ανθοπώλης  εξήγησε ότι «για την γιορτή αυτή δεν υπάρχουν ηλικίες, όλοι είναι ενδιαφερόμενοι και το λουλούδι ως δώρο ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες», ενώ ως προς τις επιλογές τόνισε ότι «πρώτα επιλέγουν το λουλούδι ως πρώτο και μετά το συνδυάζουν με οτιδήποτε άλλο, επόμενο στην λίστα έρχεται το αρκουδάκι».   
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου