Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επίκαιρα ζητήματα τίθενται επί τάπητος στις συναντήσεις του Ροταρact Κομοτηνής

   Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος Ροταρact το απόγευμα της Παρασκευής στο Θρακικό ωδείο. Η εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου εκδηλώσεων με θέμα, επίκαιρα ζητήματα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον φοιτητών αλλά και πολλών ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να γεφυρώσουν το χάσμα της τοπικής κοινωνίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές.
  Ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος κοινωνικής διοίκησης Κώστας Δικαίος, μιλώντας για την προσπάθεια αυτή καθώς και το θέμα της συζήτησης υπογράμμισε ότι «έγινε μια συζήτηση για τα μικρά κόμματα της  μεταπολίτευσης και αυτά είναι νέα κόμματα που πλέον έχουν πάψει να λειτουργούν και παλιότερα είχαν εκλέξει βουλευτές ή ευρωβουλευτές, η ιδέα είναι να δούμε κάποιες διαφορετικές φωνές, που έτυχαν τις εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και να μην χαθούν».  «Κάνω έρευνα σαν πολιτικός επιστήμονας» σημείωσε και εξήγησε ότι  «αυτό που βλέπουμε είναι η αρχή της έρευνας μου, πολλοί που ήταν σε αυτά τα κόμματα, μετά από τόσο καιρό, δεν είναι πια μαζί μας, και αυτά τα αρχεία κινδυνεύουν να τα φάνε τα ποντίκια. Εγώ προσπαθώ να τα σώσω γιατί είναι ένα κομμάτι της πολιτικής ιστορίας».    
   Ο  Πρόεδρος του Ροταρact Κομοτηνής  Αλέξανδρος Χαρακής «σήμερα έπειτα από στενή επικοινωνία με τον επίκουρο καθηγητή   του τμήματος κοινωνικής διοίκησης Κώστα Δικαίο, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων, που έχουν ως θέμα επίκαιρα ζητήματα, ώστε με την νέα χρονιά να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος και αυτοτελείς θεσμός που θα ονομάζεται πόλη και τήβεννος και θα έχει στόχο την γεφύρωση του χάσματος της τοπικής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου