Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αγιασμός των τμημάτων του συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης

    Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο επίσημος αγιασμός των τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων που σηματοδοτεί και την έναρξη των τμημάτων. Ο αγιασμός έγινε στην πολιτιστική στέγη του συλλόγου παρουσία των μελών και φιλών αλλά και όλων των τμημάτων του συλλόγου το απόγευμα της Παρασκευής .
    Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων κ. Νάκος δήλωσε ότι «έχουμε την χαρά να έχουμε σήμερα μαζί μας τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων που έρχονται και μαθαίνουν τους Σαρακατσάνικους χορούς. Είναι μια εκδήλωση που ξεκινάει με αγιασμό για την νέα χρονιά των τμημάτων μας. Φέτος έχουμε πολλά παιδιά μικρής ηλικίας και έχουμε και νέες εγγραφές για το τμήμα των ενηλίκων που είναι πάνω των 25 ετών. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά στο να συνεχίσουμε προσφέροντας τις υπηρεσίες αυτές προς τους ενδιαφερόμενους. Φέτος στα τμήματα αυτά έχουμε εγγραφές και μη Σαρακατσάνων, που τους αρέσουν οι σαρακατσάνικοι χοροί και έρχονται να τους μάθουν».
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος ανακοίνωσε ο κ. Νάκος τονίζοντας ότι «υπάρχει και το τμήμα γερόντων που θα μας εκπροσωπούνε σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος με το χορευτικό τμήμα και την χορωδία σαρακατσάνικων τραγουδιών. Φέτος τα τμήματα μας είναι, των νηπίων, των μαθητών δημοτικού, των μαθητών γυμνασίου, των μαθητών του λυκείου και των φοιτητών. Φέτος έχουμε 75 παιδιά στα τμήματα μέχρι και του λυκείου και στα τμήματα των ενηλίκων και των φοιτητών μαζί έχουμε 35 άτομα».
   «Φέτος έχουμε την χαρά να έχουμε στα τμήματα των φοιτητών και Σαρακατσάνους φοιτητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος» υπογράμμισε ο κ. Νάκος που συνέχισε διευκρινίζοντας ότι  «οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε τμήματα του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης και από την πρώτη μέρα που ήρθαν για την εγγραφή τους επικοινώνησαν μαζί μας, ήρθαν στην στέγη του συλλόγου μας και θα απαρτίσουν ένα ξεχωριστό τμήμα με χορευτές από διαφόρους συλλόγους της Ελλάδας».     
    «Παρά την οικονομική κρίση εμείς φέτος θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας  με τα μαθήματα αυτά και θα προσπαθήσουμε να ξεφεύγουν χορεύοντας» δήλωσε ο κ. Νάκος.
    Τα μαθήματα θα γίνονται στην πολιτιστική μας στέγη στην οδό Αγίου Γεωργίου 23 στην Κομοτηνή. Κάλεσμα απεύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου σε όσους ενδιαφέρονται για τα μαθήματα να επισκεφτούν την στέγη του συλλόγου ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 25310. 26861.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου