Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Από την ΑΜΘ ξεκινά η Κοινωφελής Εργασία, εντός της εβδομάδας

Από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεκινά το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αυτή την εβδομάδα, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Τις επόμενες μέρες οι κατά τόπους φορείς στην περιοχή περιμένουν την ειδοποίηση του Υπουργείου για να κινήσουν τις διαδικασίες ενώ μέσα στο Δεκέμβριο θα επεκταθεί η εφαρμογή του στην υπόλοιπη χώρα, δίνοντας 5μηνη εργασία σε περίπου 57.000 ανέργους. Το πρόγραμμα αφορά κυρίως σε ΟΤΑ και άλλους οργανισμούς για θέσεις σε υπηρεσίας κοινής ωφέλειας.
Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός, έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΑΣΕΠ ενώ συγκροτήθηκε και επιτροπή από ανώτατους δικαστικούς με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα αναλάβει την τήρηση όλων των κανόνων, την επιλογή και την επίβλεψη των εμπλεκομένων φορέων κλπ.
 27 Νέα Προγράμματα
Παράλληλα ο Γ. Κουτρουμάνης έδωσε στη δημοσιότητα 27 νέα προγράμματα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αναγκαία, για να αποτελέσουν ανάχωμα στην ανεργία, όμως δεν μιλούμε για μείωση». Άμεσα αρχίζει άμεσα η υλοποίηση δύο προγραμμάτων που αφορούν πτυχιούχους ανέργους μέχρι 35 ετών ενώ μέσα στις επόμενες 15 μέρες ξεκινά και το πρόγραμμα απασχόλησης στις επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55- 65 ετών.
Στα 27 προγράμματα που ξεκινούν, θα μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο οι 693.417 επίσημα άνεργοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου