Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο Δήμο Προσοτσάνης

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 ο Περιφερειάρχης ΑΜ-­Θ Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλο, περιφερειακούς συμβούλους και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας συμμετείχαν σε σύσκεψη με το Δήμαρχο Προσοτσάνης και συνεργάτες του με θέμα τα εκτελούμενα και τα υπό ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ και σε άλλα προγράμματα στο συγκεκριμένο δήμο.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Η νέα περιφερειακή αρχή θα προσπαθήσει να καλύψει άμεσα το διαχρονικό έλλειμμα χρηματοδότησης του Δήμου Προσοτσάνης. Εστιάζουμε σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα έχουν αντανάκλαση στην καθημερινότητα του πολίτη. Εφόσον υπάρχει ωριμότητα στις προτάσεις, η έγκρισή μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη».  Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πλέον πρόσφατη πρόταση του Δήμου Προσοτσάνης, η οποία αφορά την υλοποίηση έργων ύδρευσης συνολικού ύψους 3.000.000€, διαβεβαιώνοντας τη δημοτική αρχή για τη θετική ανταπόκριση της περιφέρειας από τη στιγμή που θα κατατεθεί πλήρης φάκελος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επανέλαβε τη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για κοινή πορεία και στενή συνεργασία με κάθε Δήμο της περιοχής προκειμένου να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα και να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της τοπικής ανάπτυξης. «Στόχος των συσκέψεων που κάνουμε με όλους τους Δήμους είναι η ωρίμανση των έργων και ο συντονισμός των προσπαθειών μας. Στόχος μας δεν είναι απλώς η απορρόφηση κονδυλίων αλλά η δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν τη ζωή των συμπολιτών μας».
Στη συνέχεια ο Περιφεριάρχης ΑΜ-Θ, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφθηκε το υπό ανέγερση Γυμνάσιο Προσοτσάνης και το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία υλοποίησης των εργασιών.
Ειδικότερα για το θέμα του χιονοδρομικού κέντρου ο κ. Γιαννακίδης τόνισε πως στόχος της Περιφέρειας είναι να λειτουργήσει το χιονοδρομικό του Φαλακρού και μάλιστα μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει κατατεθεί.
Ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με επιθεώρηση τμημάτων του οδικού δικτύου του Δήμου Προσοτσάνης προκειμένου να υποστηριχθούν από την Περιφέρεια σχετικές προτάσεις ένταξης οδικών έργων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου