Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Μέρες αγάπης και αισιοδοξίας», αναμένεται να φέρουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής

    Το πρόγραμμα των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, παρουσίασε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Κ.Α.Π.Α.Κ, Νατάσα Λιβεριάδου. Οι εκδηλώσεις τιτλοφορούνται «μέρες αγάπης και αισιοδοξίας» και ξεκινούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου του 2012. Απλότητα, λιτότητα και εθελοντισμός είναι τα χαρακτηριστικά στα οποία βασίστηκε η κατάρτιση του συγκεκριμένου προγράμματος.

«Προσπαθούμε και φέτος να ανταποκριθούμε στις άγιες μέρες των εορτών, να δώσουμε μια χαρούμενη νότα στην πόλη, με λιτό τρόπο», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Λιβεριάδου, και συμπλήρωσε «Κάναμε τον στολισμό με ότι είχαμε σαν παρακαταθήκη, και προσπαθούμε να δώσουμε χαρά και αισιοδοξία σε όλους γιατί το έχουμε ανάγκη».
   Αναφορικά με τον διάκοσμο της πόλης, διευκρίνισε ότι «Αξιοποιούμε όλα τα στολίδια που παραλάβαμε, αν και δεν γνωρίζω τον αριθμό τους, καθώς δεν υπήρξαν πρωτόκολλα παράδοσης. Πολλά εξ αυτών έχουν τοποθετηθεί στους πρώην Δήμους Αιγείρου και Ν. Σιδηροχωρίου, και κάποια τα προφυλάξαμε για να χρησιμοποιηθούν σε άλλες δράσεις, όπως π.χ. στη γιορτή του δημοτικού σχολείου Ν. Σιδηροχωρίου. Μας ζήτησαν κάποια στολίδια, και θα τους δώσουμε από τα περσινά».
   Ευχαριστώντας τους εθελοντές η κ. Λιβεριάδου, σημείωσε ότι «Για άλλη μια φορά ο εθελοντισμός μας βοήθησε να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας όπως και στα Ελευθέρια, κι όχι μόνο σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι δημότες, ακόμη κι από μόνοι τους προσφέρθηκαν, κι αυτό είναι πολύ συγκινητικό».
   Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την  Παρασκευή 16 του μήνα στην κεντρική πλατεία, στις 6:30 μ.μ., με το άναμμα των λαμπιονιών στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατόπιν επιθυμίας του Δημάρχου, από παιδιά με νοητική υστέρηση του ιδρύματος «Άγιοι Θεόδωροι», την εκδήλωση πλαισίωσε μελωδικά η φιλαρμονική του Δήμου.
   Σύμφωνα με την κ. Λιβεριάδου, το κόστος των εκδηλώσεων υπολογίζεται να κυμανθεί περίπου στις 4.500 ευρώ.

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων γιορτών του Δήμου Κομοτηνής για αυτήν την εβδομάδα:

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011
10:00π.μ.-11:00π.μ. Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής:
Τα παιδιά εύχονται
Τα παιδάκια του Α και του Βρεφονηπιακού Σταθμού ζωγραφίζουν κάρτες για τον Αϊ-Βασίλη, του στέλνουν τις ευχές και τις επιθυμίες τους, βγαίνουν φωτογραφίες στο σπίτι του και πλημμυρίζουν την Κεντρική Πλατεία με τα φωτεινά τους χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές τους.

11:30π.μ.-12:30 Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής:
Τα παιδιά μεταμορφώνονται
Τα παιδάκια του Γ Βρεφονηπιακού Σταθμού και του οικισμού του Ροδίτη γεμίζουν την πόλη με τα ευτυχισμένα χαμόγελά τους και μεταμορφώνονται με τη μέθοδο του face painting. Ο κλόουν τούς διασκεδάζει με τις μπαλονοκατασκευές του και τα φανταστικά παιχνίδια του.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011
10:00π.μ.-12:00 Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής:
Τα παιδιά ζωγραφίζουν
Τα παιδάκια του Β Βρεφονηπιακού Σταθμού και του ΠΙΚΠΑ επισκέπτονται το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, του τραγουδούν τα κάλαντα και του δίνουν τα γράμματά τους. Ο Ρούντολφ το ελαφάκι τούς διασκεδάζει με εντυπωσιακά και κεφάτα παιχνίδια.

7:30μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων Πολυλειτουργικού Κέντρου:
Γλυκός κόσμος
Εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκός Κόσμος» νομού Ροδόπης με θέμα: «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διατροφή». Ομιλητής ο κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011
10:00π.μ. Δημοτική Αγορά, Πεζόδρομοι Βενιζέλου και Ερμού, Παρασίου, Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής:
Τα παιδιά τραγουδούν
Οι μαθητές του Γ Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής με τον δάσκαλο μουσικής, κ. Χρήστο Ναλμπάντη, τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.

10:00π.μ.-12:00 Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής:
Τα παιδιά γιορτάζουν
Τα παιδάκια του ΣΤ και του Ε Βρεφονηπιακού Σταθμού μεταμορφώνονται σε ξωτικά και νεράιδες, διασκεδάζουν με τον Ρούντολφ το ελαφάκι και στέλνουν τις ευχές τους στον Αϊ-Βασίλη.

6:00μ.μ. Πεζόδρομος Βενιζέλου:
Μουσική Κιβωτός
Το μουσικό εργαστήρι «ΚΙΒΩΤΟΣ» της . Πάσχου-Τζατζανά γεμίζει τον πεζόδρομο της Βενιζέλου με ήχους και μελωδίες.

8:00μ.μ. Αίθουσα Εργατικού Κέντρου (Πρώην Rex):
Γιορτάζοντας το Δωδεκαήμερο
Παράσταση του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, με τίτλο «Γιορτάζοντας το Δωδεκαήμερο», που διοργανώνει το θεατρικό εργαστήρι του Ομίλου και περιλαμβάνει θρακιώτικα κάλαντα, λαϊκά δρώμενα και έθιμα του ωδεκαημέρου, καθώς και θεατρική απόδοση των εορταστικών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Γουτού-Γουπατού» και του Φώτη Κόντογλου «Το βλογημένο μαντρί».

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011
Πρωινές και απογευματινές ώρες:
Ζεστά Οδηγικά Αρώματα
Τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προσφέρουν μυρωδάτο, ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στους δρόμους της Βενιζέλου, της Παρασίου και της Ερμού, για να ζεστάνουν όλους εμάς που θα βγούμε για ψώνια, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

12:00 Κ.Δ.Α.Π. Κομοτηνής:
Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Οι μικροί μαθητές του Κέντρου ημιουργικής Απασχόλησης του ήμου Κομοτηνής διοργανώνουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους και μας προσκαλούν να συμμετέχουμε σ’ αυτήν τη γιορτή χαράς και δημιουργίας.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011
10:00π.μ. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα
Η Φιλαρμονική του ήμου Κομοτηνής γεμίζει όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης (ημοτική Αγορά, Ερμού, Βενιζέλου, Κεντρική Πλατεία) με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ήχους.

11:00π.μ. Πλατεία Καραϊσκάκη Κομοτηνής (Στρατώνες):
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα
Ο Σύλλογος Γυναικών Συνοικισμού Στρατώνων τραγουδά τα κάλαντα στους δρόμους του συνοικισμού.

11:00π.μ.-1:00μ.μ. Εμπορικοί δρόμοι-Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής:
Μέρα χαράς κι ευχών
Ομάδα ξυλοπόδαρων, ταχυδακτυλουργών και ξωτικών διασχίζει τους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής, καταλήγει στην Κεντρική Πλατεία, εύχεται «Καλά Χριστούγεννα» και χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

6:30μ.μ. Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής:
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα
Το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής τραγουδά παραδοσιακά κάλαντα και μοιράζει χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011
11:00π.μ. Οικισμός Ποντίων Κομοτηνής:
Έθιμο των «Μωμογέρων»
Ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» παρουσιάζει τα «Μωμογέρια», λαϊκό ποντιακό δρώμενο του ωδεκαημέρου,, γνωστό και ως «Χουσπό». Ψυχή του θιάσου η νεολαία του νεόκτιστου οικισμού των Ποντίων Κομοτηνής, που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων της και μας καλεί να γνωρίσουμε από κοντά την παράδοση των «Μωμογέρων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου