Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση υφυπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή Ροδόπης Γ. Πεταλωτή για τις φήμες κλεισίματος πυροσβεστικών κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών

O Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στις 16.01.12, σχετικά με τις φήμες για κλείσιμο πυροσβεστικών κλιμακίων σε Ίασμο και Σάπες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είναι θεμιτό και επιβεβλημένο να γίνονται κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για ζητήματα της περιοχής, αλλά όταν αυτές γίνονται για να δημιουργούν πανικό και να μετατρέπονται - οι ερωτήσεις αυτές - σε ευφάνταστα πρωτοσέλιδα, ως τετελεσμένα γεγονότα, τότε άλλος είναι ο σκοπός τους.
Τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες για τα πυροσβεστικά κλιμάκια Σαπών και Ιάσμου, τους έχω ενημερώσει πολλές φορές, ότι δεν υπάρχει ζήτημα αναστολής λειτουργίας, των κλιμακίων αυτών, στις Σάπες και στον Ίασμο. Την επιβεβαίωση αυτή έλαβα μάλιστα σήμερα, σε συνάντηση που είχα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.
Υπάρχει, εδώ και μεγάλο διάστημα, μια επιτροπή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μελετά την ορθολογική κατανομή των πυροσβεστικών κλιμακίων της χώρας. Η πρόταση των Πυροσβεστικών Περιφερειακών Διοικήσεων ήταν να μην κλείσει κανένας κλιμάκιο ούτε στον Ίασμο, ούτε στις Σάπες. Με αυστηρή, μάλιστα, τεκμηρίωση των αναγκών. Η επιτροπή αυτή, ουδεμία απόφαση έλαβε, ούτε φυσικά πρότεινε την υπογραφή της κατάργησης στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής ή στον αρμόδιο Υπουργό. Αντίθετα, η Κυβέρνηση, παρά τις δημοσιονομικές συνθήκες, προκήρυξε διαγωνισμό, με τον οποίο ενσωματώνει στο Πυροσβεστικό Σώμα τους “εποχιακούς πυροσβέστες”, που δούλευαν επί χρόνια με συμβάσεις και είχαν καταστεί “όμηροι”. Ακόμη, προέβη σε νέα προκήρυξη 750 πυροσβεστών, για να πληρωθούν οι ανάγκες της χώρας.
Με τη νέα αυτή κατάσταση τα κλιμάκια στις Σάπες και τον Ίασμο, όχι απλώς δεν έχει αποφασισθεί να κλείσουν, αλλά, με δεδομένες και τις ανάγκες που έχουν, αποκτούν προοπτική αναβάθμισής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου