Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Απεργία και κινητοποιήσεις στο νομό Ροδόπης

    Ημέρα κινητοποιήσεων ήταν η Τετάρτη, αφενός για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα κι αφετέρου για τους δημοσίους υπαλλήλους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση με μικρή συμμετοχή ωστόσο, πραγματοποίησαν έξω από την περιφέρεια οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα δυναμική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούσε το ΠΑΜΕ, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχόμενες απολύσεις συναδέλφων τους το τελευταίο εξάμηνο. Τέλος, 2ωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής.
    Οι εργαζόμενοι των ΣΕΛΜΑΝ και ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑ, μετά από τη συγκέντρωσή τους έξω από τα δύο εργοστάσια κατά τις πρωινές ώρες, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την Περιφέρεια, όπου έκλεισαν την είσοδο και ζήτησαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη. Απόντος του κ. Γιαννακίδη, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας, κ. Κώστα Κατσιμίγα, όπου συζητήθηκε ενδελεχώς το πρόβλημα των εργαζομένων και αποφασίστηκε νέα συνάντηση, ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων και τον περιφερειάρχη, ο οποίος έχει εξασφαλίσει συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρυσοχοϊδη, και τον γ.γ. του Υπουργείου, κ. Φούρλα. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος της Ν. Ζωϊδη με προορισμό τους το δημαρχείο, όπου ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να συναντήσουν το δήμαρχο, κ. Πετρίδη, λόγω της απεργίας στην οποία συμμετείχαν οι δημοτικοί υπάλληλοι.
    Συμμετέχοντας στη χθεσινή κινητοποίηση και στη συνάντηση των εργαζομένων με τον κ. Κατσιμίγα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Παντελής Μαγαλιός, υπογράμμισε την ανάγκη να μην επαναληφθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση τα λάθη που έγιναν με την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, και επισήμανε ότι «δε θα πάμε υποτονικά να παρακαλάμε αλλά πρέπει να αντιδράσουμε όλοι οι φορείς δυναμικά, να δώσουμε όλοι οι φορείς το «παρών» σε αυτήν την κρίση, που περνάει η ΣΕΛΜΑΝ. Εκτιμώντας ό ίδιος την κατάσταση τόνισε ότι «η κρίση που επικαλείται η επιχείρηση είναι εικονική γιατί και παραγγελίες υπάρχουν και φεύγουν τα προϊόντα της και μειώνεται το προσωπικό. Από εκεί και πέρα πιέζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν το Σάββατο και την Κυριακή».
Ο κ. Κατσιμίγας υπογράμμισε ότι «ενημέρωσα τους εργαζομένους για την συνάντηση που εξασφάλισε ο περιφερειάρχης με τον υπουργό ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη, και τον γ.γ. του Υπουργείου, κ. Φούρλα. Παράλληλα μιλήσαμε και για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον Νομό και για τις κοινές προσπάθειες που αναπτύσσονται αυτήν την στιγμή προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εκβιομηχάνιση της περιοχής και ευρύτερα της περιφέρειας μας και τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να υπάρξει μια αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα περάσει και μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις και την παροχή ουσιαστικών κινήτρων». 
   Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο Κομοτηνής απείχαν από τα καθήκοντά τους για δυο ώρες, ενώ διαδήλωσαν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και απεργιακή γενική συνέλευση, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου στάθηκαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, που μέσω του εκπροσώπου τους, κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου, τόνισαν την ανάγκη «να μην γίνουν άλλες περικοπές στο χώρο της Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου