Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κατάληψη για να προασπίσουν την δημόσια παιδεία

    Στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν το μέλλον των παιδιών τους οι γονείς και οι κηδεμόνες του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής που τελούσε υπό κατάληψη από το πρωί της Τετάρτης. Στο κάλεσμα που απευθύνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως «δράση προάσπισης της δημόσιας παιδείας, δηλαδή όσης μας έχει απομείνει. Τα αιτήματα των μαθητών εάν είναι μαχητά και δίκαια πρέπει να τα διεκδικήσουν οι γονείς τους και όχι ανήλικοι μαθητές με κίνδυνο της υγείας τους της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και της μορφωτικής υστέρησης που είναι αναμφισβήτητα εις βάρος τους».
    Επιτέλους λοιπόν κάποιοι γονείς αποφάσισαν να δράσουν. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρονται τα εξής: «Όπως είναι γνωστό στο 1ο γυμνάσιο της Κομοτηνής κάποιοι μαθητές, άγνωστο πόσοι, αποφάσισαν να καταλάβουν το κτίριο.  Το πρωί της  28.9.2011 το κτίριο του γυμνασίου ήταν κλειδωμένο από μια ομάδα μαθητών οι οποίοι αρνούνταν την είσοδο σε περίπου διακόσιους μαθητές και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό. Αφού αποφασίστηκε και έσπασε το εξωτερικό λουκέτο οι εκπαιδευτικοί δεν προχώρησαν στο προαύλιο και κατόπιν στα γραφεία τους με την λογική της μη τρομοκράτησης  των παιδιών και την αποφυγή πράξεων απόγνωσης απ την μεριά τους, κατόπιν αποχώρησαν και οι μαθητές ελεύθεροι συνέχισαν τον αποκλεισμό του κτιρίου. Σαν συνέπεια των ανωτέρω γεγονότων  τα παιδιά που ήταν συγκεντρωμένα έξω, τα οποία δεν συμμετείχαν στην κατάληψη έχασαν το μάθημα που είχαν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το οποίο δεν είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών ή άλλων διαδικασιών αλλά δικαίωμα απόλυτο και απαραβίαστο του κάθε Έλληνα μαθητή. Όσοι γονείς ανέχονται και παροτρύνουν τα παιδιά τους να καταλαμβάνουν το χώρο του σχολείου σίγουρα θα μπορούν οι ίδιοι να συμμετέχουν σε κάτι πιο δραστικό, άμεσο και τεκμηριωμένο υπέρ αυτών, όσοι είναι υπέρ της συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν πρέπει να παραμείνουν αδιάφοροι».
     Το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται απ΄ την μόρφωσή τους. Στους αγώνες για την παιδεία και την δημοκρατία είναι δειλία και αδυναμία εκ μέρους των γονέων  να βάζουμε μπροστά τα παιδιά μας και εμείς απ το περιθώριο «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα! να προσμένουμε, ίσως, κάποιο θαύμα», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου