Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Καταβλήθηκαν οι επιδοτήσεις σε 6000 καπνοπαραγωγούς του Νομού Ροδόπης

Ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου Χουσεΐν Εσάτ σε δηλώσεις του, τόνισε ότι περιμένουν δύσκολες μέρες τους αγρότες. Είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αισιοδοξία για τον τομέα του καπνού και γενικότερα για τον αγροτικό κλάδο. Στέλνοντας μήνυμα τόνισε ότι «όλοι πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Να εργάζονται για την ποιότητα του προϊόντος τους. Να μην κάνουν ανοίγματα στις δαπάνες τους και να προετοιμαστούν για δυσκολότερες ημέρες. Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι και τόσο ευχάριστη» Παράλληλα τόνισε ότι καταβλήθηκαν οι επιδοτήσεις σε 6000 καπνοπαραγωγούς ενώ μίλησε και για την ημερίδα που συμμετείχε και έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 4 Νοεμβρίου.
   Ημερίδα για την νέα ΚΑΠ που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοπραξίας καπνοπαραγωγών κ. Εσάτ Χουσείν, που ανέφερε ότι «εκεί μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, μας ενημέρωσε για το τι θα γίνει μετά το 2014, ο υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στις Βρυξέλες κ. Χανιώτης, μας ενημέρωσε για το  τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις από το 2014 – 2020. Δεν μας μίλησε μόνο για τα καπνά, αλλά για όλα τα προϊόντα,  οι επιδοτήσεις δεν θα κοπούν, θα συνεχιστούν μέχρι το 2019, αλλά με προγράμματα. Θα μοιραστούν ανά περιφέρεια και ανά προϊόν, αν δεν πληρεί κάποιος  τα απαιτούμενα κιλά ανά στρέμμα, δεν θα δικαιούται την επιδότηση, με προϊόν θα πληρωθούν από εδώ και πέρα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει μεγάλα λάθη σε όλα τα προϊόντα, αυτά πρέπει να σταματήσουν». Ο κ. χουσείν επισήμανε μεταξύ άλλων ότι«σε αυτό που κατέληξαν όλοι ήταν ότι πρέπει ότι και να γίνει μετά το 2014 να βγάλουμε προϊόν, αλλιώς δεν γίνεται». 
  Αναφορικά με τα καπνά ο κ. Χουσείν υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε 16 ομάδες σε όλη την Ελλάδα και ο πρόεδρος μας είπε ότι πρέπει κάτι να γίνει και με τα καπνά, όχι όπως είναι η κατάσταση σήμερα, γιατί κάπως πρέπει και εμείς να ζήσουμε. Οι ομιλητές και εκεί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι όπως και στα άλλα προϊόντα έτσι θα συνεχιστούν και οι επιδοτήσεις και στα καπνά».
  Ερωτηθείς για το αν έλαβαν οι καπνοπαραγωγοί τις επιδοτήσεις αυτό το διάστημα τόνισε ότι «Καταβλήθηκαν οι επιδοτήσεις σε 6000 καπνοπαραγωγούς στην περιοχή μας  από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και τα περιμέναμε ποίο γρήγορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου