Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ένστολη διαμαρτυρία της ένωσης αστυνομικών Ροδόπης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 και από ώρες 10:00΄ έως 13:00΄ στην Κομοτηνή, έμπροσθεν του Αστυνομικού Μεγάρου της Α.Δ. Ροδόπης,  Ένστολη Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης.
Η διαμαρτυρία αφορούσε κατά κύριο λόγο, την πολιτική των οικονομικών περικοπών που δημιουργούν μισθούς πείνας για τους Έλληνες Αστυνομικούς, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το ρόλο και την προσφορά τους στην Ελληνική κοινωνία. Τις περικοπές πιστώσεων στις λειτουργικές δαπάνες και στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που κατεβάζουν τελειωτικά τα ρολά στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των Αστυνομικών.
Την διαμαρτυρία υποστήριξαν με την παρουσία τους ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» δια του Προέδρου της κ. ΚΕΡΖΕΒΑΝΗ Χρήστου, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δια του Α΄Αντιπροέδρου της κ.ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗ Πέτρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ δια του Προέδρου του κ.ΤΣΟΥΚΑΛΑ Παναγιώτη, η ΝΟΔΕ Ροδόπης δια του Προέδρου της κ.ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ Κωνσταντίνου, συνταξιούχοι Αστυνομικοί και πολίτες της Κομοτηνής.
Οι Αστυνομικοί διένειμαν φυλλάδια με ανοιχτή επιστολή της Ε.Α.Υ. Ν. Ροδόπης και συνυπέγραψαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου υπήρξε συνάντηση του προεδρείου με τον Περιφερειάρχη κ.ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ Αριστείδη. Επιδόθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας που αξιώνει από την Πολιτεία την κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας του πολίτη και την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και του ρόλου του Έλληνα Αστυνομικού στην κοινωνία.
  Η πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης κα. Σταυρούλα Τζατζανά, μιλώντας για την κινητοποίηση τόνισε ότι «το ποτήρι ξεχείλισε, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι έλληνες εργαζόμενοι αστυνομικοί καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν το μάρμαρο, να πληρώσουμε εμείς τα κλεμμένα, τα πληρώσαμε ήδη μια φορά με τις περικοπές στους μισθούς μας, στα επιδόματα και στις συντάξεις. Ερχόμαστε για άλλη μια φορά αφού η κυβέρνηση δημόσια παραδέχεται ότι απέτυχε το πρώτο πακέτο σκληρών μέτρων, επαναλαμβάνει την ίδια συνταγή, σκληρά οικονομικά μέτρα πάλι σε βάρος των εργαζομένων και το χειρότερο είναι ότι πάλι προβαίνει σε οριζόντιες περικοπές».
  Αναφέροντας τους λόγους της διαμαρτυρίας η κα. Τζατζανά δήλωσε ότι «οι ήδη πενιχρά αμειβόμενοι αστυνομικοί καλούνται να υποστούν και αυτήν την φορά περικοπές 13% του μισθού τους, 50% των αποζημιώσεων τους για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, τα οποία είναι 46 ευρώ για την εργασία μας Σάββατο και Κυριακή και 2,80 ευρώ μικτά την ώρα η αποζημίωση μας για την εργασία μας την νύχτα. Σε αυτά καλούμαστε να υποστούμε περικοπές 50%, φτάνει, εξαθλιώθηκε ο έλληνας αστυνομικός, δεν αντέχει άλλο. Το δεύτερο που μας ωθεί σε αυτήν την διαμαρτυρία μας είναι ότι γίνονται και περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού». «Ξέρει ο κόσμος που αισθάνεται ανασφαλείς ότι έχουμε το 50% του στόλου μας ακινητοποιημένο», υπογράμμισε η κα. Τζατζανά που υποστήριξε ότι «οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν προσωπικό και αυτό το υπάρχον προσωπικό είναι επιφορτισμένο με πολλά ξένα προς την αποστολή της αστυνομίας έργα, ότι δεν έχουμε καν χαρτί να λειτουργήσουμε και είναι κοινό μυστικό πλέον ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες λειτουργούν έστω και έτσι με τις τσέπες και το φιλότιμο των αστυνομικών. Των αστυνομικών που δουλεύουν περισσότερες ώρες από τα προβλεπόμενα για να καλύψουν  τα κενά από την έλλειψη προσωπικού, των αστυνομικών που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν χαρτί  και γραφικές ύλες για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης που εισέρχεται στις αστυνομικές υπηρεσίες, των αστυνομικών που κάνουν συντήρηση στα οχήματα από την τσέπη τους για να έχουμε την στοιχειώδη αστυνόμευση, των αστυνομικών που ζει τον πόνο του πολίτη που αγωνιά για την ασφάλεια του. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλες περικοπές στην ασφάλεια του πολίτη και των συναδέλφων μας».  
      Ερωτηθείς η πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων για την πώληση του αστυνομικού μεγάρου απάντησε ότι «είναι πραγματικότητα η πώληση του αστυνομικού μεγάρου Ροδόπης. Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στις 9/06 στην βουλή προς ψήφιση που αφορά το μεσοπρόθεσμό για την δημοσιονομική πολιτική των ετών 2012-2015, υπάρχει πίνακας κτιρίων τα οποία προτείνονται προς πώληση για το 4 τρίμηνο του 2011 με το καθεστώς τις επαναμίσθωσης. Μέσα σε αυτά τα κτίρια είναι και τα αστυνομικά μέγαρα της Ροδόπης, των Σερρών, η Γ.Α.Δ.Α , τα αστυνομικά κτίρια Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών, την διεύθυνση εκδόσεως διαβατηρίων και το κεντρικό κτίριο του υπουργείου μας». «Είμαστε κάθετα αντίθετοι δεν μπορούμε να καταλάβουμε την λογική», ανέφερε η κα. Τζατζανά που συνέχισε λέγοντας ότι «να πουλήσουμε τα αστυνομικά μέγαρα που κατασκευάστηκαν με το κόπο και το αίμα των πολιτών, χτίστηκαν ώστε να πληρούν προδιαγραφές αστυνομικών κτιρίων, να τα πουλήσουμε για ένα κομμάτι ψωμί, για το εύκολο χρήμα και στην συνέχεια να πληρώνουμε ενοίκια στον ιδιώτη; και από πού θα πληρώνουμε τα ενοίκια; Από τις λειτουργικές δαπάνες που τις περικόπτουμε κατά το 30%;  Το πρώτο που θα πληρώνεται θα είναι τα ενοίκια και τα υπόλοιπα που θα περισσεύουν και δεν θα φτάνουν για να παρθούν και να συντηρηθούν περιπολικά, να πάρουν οι συνάδελφοι αλεξίσφαιρα, να πάρουν όπλα, για να έχουν οι πολίτες μια αστυνομία με υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα τις επιτρέπει να αντιμετωπίζει το σύγχρονο έγκλημα, όλα αυτά θα μπαίνουν στο χρονοντούλαπο. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».
    Αναφορικά με την συμμετοχή των αστυνομικών από τον νομό Ροδόπης στην πανελλαδική πορεία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα η κα. Τζατζανά τόνισε ότι «δεδομένου του προσωπικού, των υπηρεσιακών αναγκών, την προηγούμενη συμμετοχή, η συμμετοχή που δηλώθηκε τώρα είναι αρκετά ικανοποιητική. Θα μπορούσε όμως να ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Καλώ τους συναδέλφους μου να αφυπνιστούν. Μας έχουν βάλει την θηλιά στον λαιμό και είμαστε στην αγχόνη και το μόνο που μένει  είναι να κλωτσήσουν το σκαμνάκι κάτω από τα πόδια μας, θα το επιτρέψουμε; Είμαστε συνυπεύθυνοι».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου