Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εγκαίνια του Ποδηλατόδρομου Κομοτηνής


Επειδή στην Κομοτηνή επικρατεί η λανθασμένη εντύπωση ότι δεν έχουμε ποδηλατόδρομους στην πόλη, αποφασίσαμε να το διορθώσουμε και να αναδείξουμε τον Ποδηλατόδρομο της Κομοτηνής!
Στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης υπάρχει ποδηλατόδρομος, κατασκευασμένος πριν από 30 χρόνια με τα πιο σύγχρονα (ακόμα και για την εποχή μας) πρότυπα. Μάλιστα βρίσκεται σε πολύ «στρατηγική» τοποθεσία, καθώς συνδέει πολλά σημεία-κλειδιά:
Σχολή ΟΑΕΔ,
ΙΕΚ του ΟΑΕΔ,
Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο,
Ολυμπιάδα Κομοτηνής,
2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής,
1o Γενικό Λύκειο Κομοτηνής,
3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής,
Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis,
2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής,
3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.
Ο ποδηλατόδρομος αυτός μπορεί να μην είναι μεγάλος, αλλά είναι από τους παλιότερους στη Βόρεια Ελλάδα.
Μπορεί να τον χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα ως χώρο στάθμευσης, αλλά από αύριο κιόλας μπορεί να γίνει ένας λειτουργικός ποδηλατόδρομος, χωρίς να απαιτεί μελέτες, έργα και δαπάνες.
Το μόνο που χρειάζεται για την ασφαλή λειτουργία του είναι να τοποθετηθούν περισσότερες προειδοποιητικές πινακίδες σε όλα τα σημεία όπου ο ποδηλατόδρομος διασταυρώνεται με δρόμους και με εξόδους από τα πάρκινγκ, όπως επίσης να στρωθεί ο ποδηλατόδρομος με επικάλυψη από ειδικό υλικό ή από «ψιλή» άσφαλτο, καθώς η επίστρωσή του έχει διαβρωθεί σε πολλά σημεία και η επιφάνεια είναι άγρια και επικίνδυνη.
Οι Komotinistas σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων μοιράζανε εικονικές κλήσεις και έχουν καταφέρει να «καθαρίσουν» τον ποδηλατόδρομο από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Tο Σάββατο 7 Μαΐου έβαψαν και εγκαινίασαν τον ποδηλατόδρομο της Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου