Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»





 

Με την παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, όπως και πλήθους μελών και φίλων του ο Θρησκευτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Ιμέρου πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας την Κυριακή το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

«Σήμερα κόβουμε την καθιερωμένη πίτα του Συλλόγου. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά, ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος, να φέρει σε όλους μας και στις οικογένειές μας ό,τι επιθυμούμε» δήλωσε η Πρόεδρος του Θρησκευτικού Συλλόγου Αγία Μαρίνα Ιμέρου Αγγελική Βιβιτσίδου

Αναφορικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου καθ’όλη την χρονιά η κα. Βιβιτσίδου σημείωσε «Έχει δραστηριότητες οι οποίες δεν γίνονται γνωστές μέσα από εφημερίδες και τηλεοράσεις. Είναι σύλλογος προσφοράς, γίνονται δωρεές, γίνονται προσφορές αλλά δεν είναι πρέπον να τις ανακοινώνουμε στις εφημερίδες ή στα κανάλια ονομαστικά, να μην εκθέτουμε. Είναι καλύτερα έτσι, όταν θέλεις να προσφέρεις μπορείς να προσφέρεις χωρίς να το ανακοινώνεις».

«Σίγουρα κάθε χρόνο κάνουμε προσφορές εν όψει των εορτών του Πάσχα και των Χριστουγέννων» επισήμανε και πρόσθεσε ότι  «Κάνουμε μία προσκυνηματική εκδρομή στο Πατριαρχείο κάθε χρόνο. Φέτος πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε την εκδρομή στην Ίμβρο που υποσχεθήκαμε ότι θα την κάνουμε, αλλά δεν καταφέραμε πέρυσι γιατί είχαμε πάρα πολλά εμπόδια. Προσφορές πάλι θα γίνουν, χρηματικά ποσά σε διάφορα μέρη ό,τι μπορούμε και πιστεύω μέσα μου βαθιά ότι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε και στο προσκύνημα από φέτος».

«8 χρόνια ζωής συμπληρώνει ο Θρησκευτικός Σύλλογος της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου και με τη χάρη του Θεού και πάλι συγκεντρώθηκαν τα μέλη του για την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας, για την ανταλλαγή των ευχών, με την ευχή και την ευλογία της τοπικής εκκλησίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννης Σιδηράς που πρόσθεσε ότι «Η κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα πνευματικό γεγονός αλλά και μια ευκαιρία να βρεθούν όλα τα μέλη του Συλλόγου. Ο Σύλλογος συνεχίζει το έργο του πάντοτε με αναφορά και επίκεντρο τη χάρη της Αγίας Μαρίνας, αυτό το πολύτιμο προσκύνημα του νομού μας που όλοι εμείς οι κάτοικοι του Νομού Ροδόπης εν καυχόμαστε εν Κυρίω γι’ αυτό το μεγάλο θα λέγαμε όντως ευεργέτημα που μας έδωσε ο Θεός να έχουμε την Αγία Μαρίνα και επιπλέον να είναι προστάτης του Συλλόγου». «Ο Σύλλογος έχει το δικό του φιλανθρωπικό έργο το οποίο το απέδειξε και κατά την περίοδο των εορτών αλλά αυτά όπως γνωρίζουμε δεν πρέπει να τα γνωρίζουμε και να τα γνωστοποιούμε παρά έξω γιατί το έργο της φιλανθρωπίας είναι έργο αθόρυβο και γίνεται με πνευματικά κριτήρια. Ο νέος χρόνος ο οποίος είναι ένας δύσκολος χρόνος πιστεύω ότι θα δώσει την ευκαιρία στο Σύλλογο και πάλι να ανταποκριθεί σε έργα αγάπης, εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Τις ευχές μας σε όλα τα μέλη μας, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, την ευχή και ευλογία του Πατριάρχη που πάντοτε έχουμε και επισκεπτόμαστε τη μητέρα εκκλησία και τους αδελφούς μας ομογενείς και βέβαια σε όλους αυτούς που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου πολλές ευχές, εγκάρδιες ευχές για υπομονή, δύναμη, εργασία, δουλειά είναι ευχή επίκαιρη σε δίσεκτους χρόνους τους οποίους διερχόμεθα κι ας ευχηθούμε η Αγία Μαρίνα, η προστάτης του Συλλόγου να είναι σκέπη κραταιά και για όλους τους κατοίκους του Νομού Ροδόπης, για όλους αυτούς οι οποίοι την επικαλούνται για να έρθουν καλύτερες ημέρες. Τις καλύτερες ευχές σε όλους» υπογράμμισε.