Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μπεκίρ Μποζντάγ στη Θράκη


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, γιόρτασε την πρώτη ημέρα του μπαϊραμιού στο χωριό Εχίνο της Ξάνθης ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στη Θράκη.

«Η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης κατέχει μια ιδιαίτερη σημασία για μας. Τα σύνορα και οι πύλες δεν μπορούν να μας χωρίσουν» δήλωσε ο Μποζντάγ.  Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στη Θράκη, ο Μπεκίρ Μποζντάγ και η αποστολή που τον συνόδευε συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της Μειονότητας. Την πρώτη  μέρα του μπαϊραμιού, ο Μποζντάγ μετά από την προσευχή που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Εχίνο της Ξάνθης αντάλλαξε ευχές με τους παραβρισκόμενους.
Από την Κομοτηνή ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη του Μπεκίρ Μποζντάγ στη Δυτική Θράκη. Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν στο Εσκί τζαμί, όπου προσευχήθηκε μαζί με όλους τους παρισταμένους και στην συνέχεια έκανε μια σύντομη ομιλία στην οποία εκτός από ευχές  Μποζντάγ τόνισε ότι «εκατομμύρια των Τούρκων  πονάνε το ίδιο αν ένα αγκάθι πονέσει τους αδελφούς τους στη Θράκη».
Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή  της Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, και ενημερώθηκε για θέματα της «μουφτείας», ενώ δεν παρέλειψε σε όλη την διάρκεια της περιοδείας του να ζητάει να εξευρεθεί λύση από την ελληνική πολιτεία, για την εκλογή των μουφτήδων. Στην συνέχεια επισκέφτηκε τον καταργημένο σύλλογο της «Τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής» όπου και μίλησε στους παραβρισκόμενους,  αντάλλαξε δώρα και παρακολούθησε επίδειξη από το χορευτικό τμήμα και το τμήμα μουσικής.
Στην συνέχεια επισκέφτηκε έναν νέο σύλλογο με την ονομασία «σύλλογος μαθητευσάντων και αποφοίτων των λυκείων Ιμαμ – Χατίπ.
Έπειτα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πέρασε στα γραφεία του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB), όπου και αντάλλαξε δώρα με τον πρόεδρο του κόμματος.




Στην ομιλία του ο κ. Μποζντάγ, επισήμανε πως «η Τουρκία βάσει του Διεθνούς Δικαίου έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στις μειονότητες της και διατύπωσε πως αναμένουν την ίδια στάση και από την Ελλάδα. Υπενθυμίζοντας τα δικαιώματα της «Τουρκικής μειονότητας», όπως την χαρακτήρισε,  που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Ο Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και σε κάποια προβλήματα της μειονότητας που παραμένουν ακόμα άλυτα, όπως η εκλογή του Μουφτή και διατύπωσε πως παρά τις διεθνές συμφωνίες και τις εγγυήσεις εδώ και αρκετό καιρό η εκλογή του Μουφτή δεν πραγματοποιείται επίσημα.
   Στην συνέχεια πήγε στον οικισμό του Ηφαίστου όπου επισκέφτηκε τον υπέρβαρο Σερήφ και επί τόπου μίλησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας της Τουρκίας και υποσχέθηκε εντός τριημέρου να μεταφερθεί με ασθενοφόρο – ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Τουρκίας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που έχει. 







   Ο κ. Μποζντάγ στα πλαίσια των επαφών του στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε και τον τάφο του Σαδίκ Αχμέτ όπου έγινε μεβλήτ και μίλησε για τον Σαδίκ τονίζοντας ότι «ήταν αγωνιστής για την εθνική ταυτότητα των τούρκων της Δυτικής Θράκης.
   Στον απόηχο της επίσκεψης μπορούμε να πούμε ότι αυτού τους είδους οι επισκέψεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο να ταράξουν την αρμονική σχέση των μουσουλμάνων και χριστιανών. Αν και η Τουρκία με τα τόσα μέτωπα που έχει ανοιχτά το τελευταίο που θέλει είναι να υπάρχουν και αναταραχές με την Ελλάδα, ωστόσο, οι επισκέψεις αυτές φιλοδοξούν να ασκήσουν πίεση για το θέμα της εκλογής μουφτήδων αλλά και να ενδυναμώσουν την σχέση της μειονότητας με την γείτονα και να επιτύχουν τον πλήρη εκτουρκισμό ακόμη και των ανθρώπων που δεν έχουν κοινή εθνοτική καταγωγή, όπως διαφάνηκε με την επίσκεψη στον Ήφαιστο και την επίδειξη ανθρωπιάς και βοήθειας στον υπέρβαρο 49χρονο Σερήφ.
   Κερδισμένοι είναι όσοι επενδύουν στην ένταση των αντιθέσεων. Από τη μία, υπογραμμίζοντας τον απόλυτο εναγκαλισμό του συνόλου της μειονότητας (ανεξαρτήτως καταγωγής) με την «μητέρα πατρίδα», από την άλλη επισημαίνοντας τις συνηθισμένες πια προκλήσεις που εμπεριέχει μια τέτοια επίσκεψη.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου