Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Λύθηκε η κατάληψη στην Περιφέρεια

    Η Κατάληψη σε ένα δημόσιο κτήριο είναι αυτεπάγγελτη διαδικασία ή απαιτείται έγκληση; Το  ερώτημα αυτό απασχόλησε τον  περιφερειάρχη και τον αστυνομικό διευθυντή, όταν προέκυψε το θέμα της κατάληψης της αιρετής Περιφέρειας κι όχι της κρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ζητούσε την υποβολή μήνυσης για να δράσει, η εισαγγελία είχε ενημερωθεί με καθυστέρηση, ενώ ο περιφερειάρχης Άρης  Γιαννακίδης ήταν υπέρ του διαλόγου με την αντιπροσωπεία των καταληψιών έτσι ώστε με κατανόηση να λήξει το θέμα χωρίς να γίνουν επεισόδια. Οι καταληψίες επέτρεψαν τους εργαζομένους να μπούνε στα γραφεία τους,  να πάρουν εισηγήσεις και τεχνικές εκθέσεις για το περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου.

   «Η κατάληψη ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας από πρωτοβουλία εργαζομένων και φοιτητών με στόχο την άμεση απάντηση και αντίδραση απέναντι στο νέο «εκτρωματικό» μνημόνιο και την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα της κρατικής καταστολής. Η κατάληψη δεν αποτελεί ιδιοκτησία κάποιου ορισμένου πολιτικού χώρου, αλλά οφείλει να αποτελέσει κεκτημένο ολόκληρης της κοινωνίας της Κομοτηνής. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και υπάρχει απόλυτη ισοτιμία για όποιο συμμετέχει στη συνέλευση» τόνισαν οι καταληψίες.
Δεν προκλήθηκαν ζημιές – φθορές και βανδαλισμοί
   Οι νεαροί πάντως δεν προκάλεσαν ζημιές, ούτε φθορές, ούτε βανδαλισμούς στον χώρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου