Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τίμησε το πυροσβεστικό σώμα τους προστάτες του Τρείς εν Καμίνω Παίδες

   Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, το Πυροσβεστικό Σώμα γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα την μνήμη των προστατών του Αγίων, Δανιήλ του Προφήτου και των Τριών εν Καμίνω Παίδων στην Τρίπολη. Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σύσσωμο συμμετείχε το σώμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των προστατών Αγίων του, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες, πολιτικό προσωπικό, συνταξιούχοι του Σώματος εθελοντές, ο υφυπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής Ροδόπης Γίωργος Πεταλωτής, τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου έδωσαν το παρόν.
Σε παραθυράκι «Την πρόσληψη 4000 πυροσβεστών ανακοίνωσε ο υφυπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής»
   Ο Υφυπουργός δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής  στις δηλώσεις του τόνισε ότι «ήρθαμε να τιμήσουμε ως πολιτεία αλλά κυρίως ως πολίτες την πυροσβεστική υπηρεσία, τους πυροσβέστες, αυτό το σώμα την οποία μπορεί να μην την αναγνωρίζουμε καθημερινά αλλά είναι αυτό το σώμα που βρίσκεται δίπλα μας ανά πάσα στιγμή, στις ποιο δύσκολες στιγμές που μπορεί να περάσουμε ως άνθρωποι. Είναι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε περίπτωση απεγκλωβισμού και σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων, δίπλα μας, δίπλα στον απλό πολίτη, οι οποίοι βρίσκονται σε χρόνο ρεκόρ, στο καθήκον, στην υπηρεσία τους, στην οποία έχουν προσφέρει ακόμη και την ζωή τους, όλοι οι πυροσβέστες». «Ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση να τους στηρίζουμε και δεν είναι τυχαίο ότι σε μια εποχή που όχι απλός έχουν σταματήσει η προσλήψεις αλλά και χάνετε στελεχιακό δυναμικό από το δημόσιο»,  διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής που ανακοίνωσε ότι «εμείς επιλέξαμε να προκηρύξουμε 4000 θέσεις πυροσβεστών, που σε ένα μεγάλο βαθμό και αριθμό καλύπτουν όλους αυτούς τους εποχιακούς πυροσβέστες οι οποίοι επί δεκαετίες προσέφεραν το έργο τους με μισθούς χαμηλούς και μια ανασφάλεια. Επιτέλους μέσα από διαφανείς διαδικασίες θα προσληφθούν κανονικά.  Είναι και ένας αριθμός που χρειάζεται το πυροσβεστικό σώμα με  απόλυτη ιεράρχηση των αναγκών. Τιμούμε σήμερα αυτούς τους ανθρώπους, γιατί δεν είναι απλός επάγγελμα είναι και προσφορά, γι’αυτό θεώρησα και υποχρέωση μου, εδώ στην Κομοτηνή να βρίσκομαι δίπλα τους».      
    «χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στις οικογένειες των πυροσβεστών» ευχήθηκε  ο περιφερειακός Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  κ. Βασίλειος Παυλακάκης  που μιλώντας για τον εορτασμό ανέφερε ότι «σήμερα το πυροσβεστικό σώμα γιορτάζει τους προστάτες του, τους τρείς εν καμίνω παίδες, τους παίδες που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την χρυσή εικόνα του Βασιλέως τους και καταδικάστηκαν γι’αυτό σε θάνατο δια της πυράς». «Ο θεός όμως τους έσωσε από την πύρινη λαίλαπα και η πίστη τους αυτή, η αυταπάρνηση, το θάρρος τους» σημείωσε ο κ. Παυλακάκης, «αποτέλεσαν αρετές που πρέπει να ενστερνιζόμαστε εμείς οι πυροσβέστες για να ανταποκριθούμε στο δύσκολο και αντίξοο έργο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου