Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του έλληνα διεθνή τερματοφύλακα Μιχάλη Σηφάκη



Ο Ελληνας διεθνής τερματοφύλακας Μιχάλης Σηφάκης βρέθηκε στην Κομοτηνή το Σάββατο

Μ. Σηφάκης:  «ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο γιατί ενώ πέρυσι παρουσίασε ένα ποίο σταθερό πρόσωπο, φέτος δεν είναι το ίδιο»
Συνέντευξη: Μιχάλης Σηφάκης



Ο έλληνα διεθνής τερματοφύλακας Μιχάλης Σηφάκης βρέθηκε στην Κομοτηνή το Σάββατο καθώς η ομάδα του «ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ» αγωνίστηκε με τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ επικράτησε με 1-0 του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ. Εμείς βρεθήκαμε νωρίτερα με τον διεθνή τερματοφύλακα και μιλήσαμε μαζί του, για την πορεία, του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ,  τα προσωπικά σχέδια του, την διεθνή καριέρα του και πολλά άλλα…

Μ.Κ.: Είσαι λίγους μήνες μόνο στο Λεβαδειακό και έχεις γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της Λιβαδείας, τι σημαίνει για σένα ο Λεβαδειακός;

Μ.Σ.: είμαστε στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και είναι δύσκολη περίοδος για έναν ποδοσφαιριστή, εγώ ωστόσο είμαι σε μια ηλικία που έχω και την εμπειρία και ξέρω ότι κάποιες ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλευτώ.  Δόξα τον θεό στο αγωνιστικό κομμάτι πάμε πολύ καλά και αυτό έχει ως συνέπεια να είμαι αγαπητός στον κόσμο. Ευτυχώς ή δυστυχώς στο ποδόσφαιρο έτσι γίνετε.

Μ.Κ.: Πέρασες το καλοκαίρι μια περίοδο που ήσουν εκτός κάποιας ομάδας,. με το που σε απέκτησε ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ έκανες ένα δυναμικό ξεκίνημα. Που οφείλετε αυτό;

Μ.Σ.: μέχρι να έρθω στην ομάδα έκανα περισσότερο ατομικές προπονήσεις αλλά και με κάποιους άλλους παίκτες, που ήταν εκτός ομάδων, που είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή, να προπονείται εκτός κάποιας ομάδας. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος που όλο αυτό απέδωσε καρπούς.

Μ.Κ.: Η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα πιστεύεις ότι διαφοροποιεί τους στόχους που είχατε θέσει ως ομάδα από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

Μ.Σ.: Έχει αρκετά παιχνίδια που η ομάδα αγωνίζεται σε ένα πολύ ικανοποιητικό  επίπεδο. Σε κάποια παιχνίδια ενώ είμαστε και καλύτεροι δυστυχώς δεν παίρνουμε βαθμούς. Είμαστε ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα πορεία και σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, να μην είμαστε σε τόσο χαμηλές θέσεις ,αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να το καταφέρουμε αυτό.

Μ.Κ.: Πως αισθάνεται ένας τερματοφύλακας όταν μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση με σπουδαίες αποκρούσεις δίνει τους βαθμούς στην ομάδα του και πως όταν από δικό του λάθος χαθεί ένα ματς;      
Μ.Σ.: Όταν έχεις κάνει ένα καλό παιχνίδι ή χαρά σου δεν είναι τόση όση θα έπρεπε γιατί αμέσως πρέπει να συγκεντρωθείς γιατί αν στο επόμενο δεν είσαι αυτό που πρέπει τα συναισθήματα  θα είναι πολύ χειρότερα.

Μ.Κ.: Ποιος προπονητής θεωρείς ότι σε βοήθησε να βελτιωθείς ως τερματοφύλακας;
Μ.Σ.: Η θέση του τερματοφύλακα είναι λίγο ιδιαίτερη.  Την εμπειρία την αποκτάς μέσα από τα παιχνίδια. Το πέρασμα μου από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, δουλεύοντας με τον Νικοπολίδη ένα χρόνο σχεδόν και τον προπονητή εκεί, πήρα παραστάσεις και εικόνες που με βοήθησαν πάρα πολύ στην συνέχεια. Όταν έφυγα από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ άρχισα να καταλαβαίνω περισσότερα γατί εκεί ήμουν σε σχετικά μικρή ηλικία και δεν είχα την αντίληψη να καταλάβω αυτά που μου έλεγαν και αυτά που δούλευα, αλλά όσο μεγάλωνα άρχισα να καταλαβαίνω και να αφομοιώνω τις εικόνες που είχα πάρει από εκεί.

Μ.Κ. Αγωνίστηκες στο Βέλγιο. Τι αποκόμισες; Θα ήθελες να ξανά φύγεις στο εξωτερικό;
Μ.Σ.: Αυτό που μου έμεινε είναι ότι και στα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκα, γιατί ήμουν στην μισή σεζόν, ευχαριστήθηκα και τα 15 παιχνίδια, δεν υπήρχε παιχνίδι που δεν ευχαριστήθηκα γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά στην νοοτροπία από ότι εδώ.  Είναι κάτι που το νοσταλγώ αλλά και θα ήθελα να το ξανά ζήσω.

Μ.Κ.: Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε αυτό του Βελγίου;  
Μ.Σ.: δεν έχουμε διαφορές, έχουμε διαφορετικό σκεπτικό και διαφορετική παιδεία στο ποδόσφαιρο που αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά παιχνίδι, είτε χάσεις, είτε κερδίσεις. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν συμφέροντα να κερδίζουν, αλλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ήττα για παράδειγμα, με το πώς την αντιμετωπίζουν εδώ, υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Μ.Κ.: Έχεις καταφέρει να διατηρείς φανατικούς θαυμαστές και να σε ακολουθούν από τον Άρη που ήσουν τα περισσότερο χρόνια, αλλά και σε όλη την πορεία σου, πως μπορείς να διατηρείς τον κόσμο και κατά πόσο είναι εύκολο όταν πρέπει να αλλάζεις ομάδες.
Μ.Σ.: στον ΑΡΗ πέρασα όμορφα χρόνια. Με πολύ καλές πορείες στην Ευρώπη αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήμουν αχάριστος αν δεν το αναγνώριζα αυτό. Ο κόσμος άλλες φορές μας συμπαθεί, άλλες όχι, αν αλλάξεις ομάδα ίσως αλλάξει και συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος που όντως έχω κάποιους φιλάθλους που τους νοιάζει ο Μιχάλης, όπου και αν είναι όπου και αν παίζει.  Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.

Μ.Κ.: Πρόσφατα είδαμε τον συμπαίκτη σου τον Μάντζιο με τον Τζαβέλλα να χάνουν την ψυχραιμία τους εντός γηπέδου. Εσύ που πήρες το βραβείο υπεύθυνης στάσης για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκες σε απρόκλητη επίθεση οπαδού που δέχθηκε αγωνιζόμενος, πιστεύεις ότι είναι εύκολο να χαθεί ο έλεγχος εντός γηπέδου; Ή μπορεί κάποιος να κρατήσει τις ισορροπίες;
Μ.Σ.:  Καλό είναι να μπορούμε να κρατάμε τις ισορροπίες, αλλά πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι σε έναν αγώνα οι ποδοσφαιριστές ανεβάζουν σφυγμούς και αυτό δεν βοηθάει να σκεφτείς καθαρά. Το να αντιμιλήσεις ή να πλακωθείς σε όχι άσχημα πλαίσια και να πάρεις μια κόκκινη κάρτα χωρίς βία και χωρίς κάτι αντιαθλητικό, είναι κατανοητό, είναι τα νεύρα της στιγμής που και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής το έχει μετανιώσει  αμέσως. Θα πρέπει όμως να προσέχουμε γιατί δεν είναι όμορφη αυτή η εικόνα προς τα έξω. Αυτό δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν τα νεύρα της στιγμής και τίποτα παραπάνω.

Μ.Κ.: Αν και το συμβόλαιο σου με τον Λεβαδειακό τελειώνει τον Σεπτέμβρη έχεις κάνει κάποιες επαφές για τις επόμενες κινήσεις σου; Σου έχουν γίνει κάποιες προτάσεις;
Μ.Σ.: Όχι. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίσω με τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ και να την βοηθήσω μέχρι το τέλος της χρονιάς και από εκεί και πέρα αν έρθει κάτι καλό θα το κοιτάξουμε. Προς το παρόν έχουν προτεραιότητα τα παιχνίδια που ακολουθούνε.

Μ.Κ.: Εσύ τι στόχους θέτεις για το μέλλον;
Μ.Σ.:  Θέλω να έχουμε υψηλούς στόχους για να μην είμαστε μετριότητα. Θα ήθελα να ξανά βρεθώ στο εξωτερικό το θεωρώ όμως λίγο δύσκολο γιατί είμαι σε μια ηλικία, όχι μεγάλη για τερματοφύλακα, αλλά όχι και μικρή για το εξωτερικό. Από εκεί και πέρα θέλω να είμαι υγιείς και νομίζω ότι κάτι καλό θα έρθει. Πάντα έχω στο μυαλό μου την επιστροφή μου στην ΕΘΝΙΚΗ.

Μ.Κ.: Αν και οι προπονήσεις είναι συνεχείς, τον ελεύθερο χρόνο σου πως τον περνάς; Μένεις στην Λιβαδειά;
Μ.Σ.:  τον ελεύθερο χρόνο μου το περνάω στην Λιβαδειά με  τους συμπαίκτες μου εκτός και αν έχω ρεπό που μου αρέσει να βλέπω τους φίλους μου, να πηγαίνω σινεμά, απλά πράγματα. 

Μ.Κ.: Σε συνεντεύξεις σου παλιότερα είχες δηλώσει ότι θέλεις να κάνεις οικογένεια, ένας γάμος είναι στα άμεσα σχέδια σου; Θα σε δούμε σύντομα να ανεβαίνεις στα σκαλιά της εκκλησίας; 
Μ.Σ.: Όχι δεν νομίζω, δεν προβλέπεται προς το παρόν.

Μ.Κ.: Τι  θα συμβούλευες ένα νεαρό που θέλεις να ασχοληθεί με το επάγγελμα αυτό;
Μ.Σ.: Θα τον συμβούλευα αρχικά να είναι καλός μαθητής, πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο και όποιος παρακολουθεί αντιλαμβάνεται τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ποδοσφαιριστές αλλά και πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Πρέπει να βγούνε να μιλήσουν, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, πρέπει να έχουμε παιδεία και αθλητική και μορφωτική, ώστε να μπορέσουνε στο μέλλον να κάνουν το ποδόσφαιρο ποίο όμορφο και οι ίδιοι.

Μ.Κ.: Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις και γιατί;
Μ.Σ.: Από τα 15 μου χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και να ανταμείβομαι για αυτό και δυστυχώς δεν μπήκα ποτέ σε διαδικασία να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσα να κάνω εκτός του ποδοσφαίρου.

Μ.Κ.: Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο για την ομάδα της Κομοτηνής. Πως βλέπεις τον ΠΑΝΘΡΑΚ ΙΚΟ και αν τον φοβάστε ως αντίπαλο;
Μ.Σ.: Νομίζω ότι ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο γιατί ενώ πέρυσι παρουσίασε ένα ποίο σταθερό πρόσωπο, φέτος δεν είναι το ίδιο.  Με την έλευση του καινούργιου προπονητή έχουν διαφορετική ψυχολογία και έχουν βελτιωθεί αρκετά σαν ομάδα, πλέον είναι πολύ  δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις και κυρίως εντός έδρας. Εμείς το Σάββατο θα τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλο σεβασμό, όπως πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο. Εύχομαι ωστόσο να είμαστε εμείς οι νικητές και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι.

Μ.Κ.: Ευχαριστώ πολύ !
ΜΑΡΙΝΑ ΚΙΝΕΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου