Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ –ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ




Εκ μέρους των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των συνδημοτών μου σας καλωσορίζω στον φιλόξενο τόπο μας ,στη Θράκη, στη Ροδόπη ,στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών
.Εδώ που χτυπά η καρδιά της χώρας μας
.Εδώ που ο ορφικός μύθος συμπλέκεται με την Ομηρική Οδύσσεια και συναπαντά την Αρχαιολελληνική αλλά και την Βυζαντινή ιστορική Θράκη τα ίχνη της οποίας ακόμη και σήμερα μαρτυρούν το μέγεθος και την ακμή αυτού του τόπου κατά το παρελθόν.
Και είναι αυτό το παρελθόν που έχουμε κληρονομήσει όλοι εμείς ως  βαριά παρακαταθήκη , που βαραίνει στις πλάτες μας αλλά ταυτόχρονα συνιστά ένα τεράστιο πλεονεκτικό στοιχείο που μπορεί να ενώσει τον τόπο με τον χρόνο και να μας δώσει την ευκαιρία να σηκωθούμε και να δούμε και εμείς τον ήλιο .
Κύριε Πρόεδρε
Ο Δήμος μας είναι ένας πλούσιος σε ιστορία και φυσικούς πόρους Δήμος αλλά η φτώχια ,η υπανάπτυξη και η οικονομική δυσπραγία είναι ,δυστυχώς ,η σκληρή διαχρονική μας πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που η κρίση επιδείνωσε και εκτόξευσε τους δείκτες της κοινωνικοοικονομικής δυσπραγίας στα ύψη. Ο Δήμος ερήμωσε ,οι νέοι άνθρωποι τον εγκατέλειψαν και πλέον η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο.Και η κρίση χτυπά πάντα τους αδύνατους και δεν ξεχωρίζει καταγωγή ή θρησκεία ή άλλη πολιτισμική διαφοροποίηση.
Ως νέος Δήμαρχος με συνεργάτες μου όλες τις ενεργές δυνάμεις που έμειναν σε αυτόν τον τόπο επιχειρούμε μία διαδικασία αναγέννησης .Γυρίζουμε σελίδα στο παρελθόν και προχωρούμε στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού οράματος που θα ξαναφέρει στον Δήμο εκείνες τις δυνάμεις αλλά και τις δυνατότητες να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Θεωρώ ότι η επίσκεψή σας αυτή γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή του έθνους που αγωνιά για το μέλλον, που αναζητά την ελπίδα ,που θέλει να ξέρει ότι οι θυσίες του θα πιάσουν τόπο και τα παιδιά του, τα παιδιά μας ,το μέλλον μας ,θα ζήσουν σε έναν κόσμο που δεν θα βαρύνεται με τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος ,που θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες και αξιοκρατία ,που θα τα θεωρεί παιδιά και όχι αποπαίδια .Θέλουμε ο τόπος μας να βγει από το περιθώριο που διαχρονικά λάθη καταδίκασαν .
Θέλουμε η πολιτεία να εκπληρώσει το χρέος της απέναντι στη Θράκη. Απέναντι στη νέα γενιά .Τα Θρακιωτόπουλα μας.
Με την ευκαιρία της ολιγόωρης παρουσίας σας στον ευλογημένο τόπο μας θα ήθελα να σας θέσω 3 ζητήματα τα οποία θεωρώ ότι είναι μείζονος σημασίας και η εκπλήρωση τους μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στην υλοποίηση του αναπτυξιακού μας οράματος:
-Την δημιουργία μίας αναμονής στον Δήμο μας του αγωγού ΤΑΠ μαζί με τα αναλογούντα ανταποδοτικά οφέλη με διττό σκοπό, την μείωση του κόστους θέρμανσης άρα ζωής στο Δήμο αφενός και στην ελκυστικότητα του ΒΙοπα μας αφετέρου σε μελλοντικούς επενδυτές. Θέλουμε επενδυτές και επενδύσεις που ωστόσο θα σέβονται το περιβάλλον και κυρίως θα συνδέονται ουσιαστικά με την τοπική κοινωνία.
-Την ενίσχυση με δημόσιες υποδομές του Δήμου μας. Η ΑΣΠΑΙΤΕ ,η μονάδα στη Νέα Σάντα αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα που ενίσχυσαν την τοπική οικονομία και μπόλιασαν την τοπική κοινωνία .
Τέλος και όχι τελευταίο σας ζητώ την ενίσχυση της ανασκαφικής δραστηριότητας στη Μαρώνεια προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέγεθος της ιστορικής της πορείας δίνοντας στον τόπο μας την δυνατότητα να στηρίξει πάνω σε αυτήν την τουριστική του επένδυση.
Ξέρω ότι κρατάτε το λόγο σας και πως δεν θα μας ξεχάσετε. Και για να το κατοχυρώσω κύριε Πρωθυπουργέ επιτρέψτε μου να σας προσφέρω το έμβλημα του Δήμου μας με το προσωπείο του Διονύσου από τη Μαρώνεια και τον Σαππαίο τοξότη .
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στον αγώνα σας με γνώμονα πάντα το καλό της πατρίδας μας που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τα τελευταία χρόνια στηρίζοντας την προσπάθεια της οποίας ηγείστε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου