Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014



Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι - δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που διαμένουν στους 13 δήμους της χώρας οι οποίοι έχουν επιλεγεί για να εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στη διεύθυνση


Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων των 13 δήμων, με ταχύρρυθμα σεμινάρια, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας Πρόνοιας Εφη Μπέκου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Χάλαρης επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο, όπου παρουσιάστηκαν λεπτομερώς όλα τα στάδια της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων, αποφασίστηκε ότι δικαίωμα ένταξης από την 1η Νοεμβρίου 2014 στο πρόγραμμα θα έχουν όλοι όσοι θα υποβάλουν αίτηση τον Νοέμβριο αλλά και τον Δεκέμβριο. Από το 2015, το δικαίωμα θα αρχίζει από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

Οι 13 δήμοι που έχουν επιλεγεί είναι οι Δράμας, Εδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Μαλεβιζίου, Τρίπολης, Σύρου και Σάμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εκτός από την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση των αιτήσεων και την απονομή των παροχών, έχει δημιουργηθεί στους εμπλεκόμενους δήμους κέντρο ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής υποστήριξης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον Χρ. Χάλαρη, αναπτύχθηκε ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, σε τρεις άξονες, με σκοπό τη γρήγορη ενημέρωση του συνόλου των κατοίκων των 13 δήμων του προγράμματος για την επιλεξιμότητά τους, την ασφαλή και εύκολη ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και τη διασύνδεση, υποστήριξη των αρμοδίων υπηρεσιών των δήμων με τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας. Το σύστημα διασταυρώνει δεδομένα από τουλάχιστον έξι πληροφοριακά συστήματα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (Taxis, «Εργάνη», «Ατλας», «ΠΣ ΟΑΕΔ», «Αριάδνη», «Ηλιος») ελαχιστοποιώντας το διοικητικό βάρος για την υποβολή της αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου