Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014







Κοινή αντιφασιστική πορεία ενάντια στον φασισμό
Ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα




Κοινή αντιφασιστική πορεία διοργάνωσαν μέλη και φίλοι της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της UTOPIA, της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος συμπολιτών μας, ενάντια στον φασισμό, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η νεολαία της Κομοτηνής κατέβηκε στους δρόμους της πόλης και ένωσε τις δυνάμεις της για να διαδηλώσει κατά του φασισμού, της κρατικής βίας και του μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και συνέχισε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Ισχυρή ήταν και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε όλο το κέντρο της πόλης, χαρακτηριστικό της οποίας η κλούβα των ΜΑΤ στο Ηρώον.
Στο πλαίσιο της αντιφασιστικής πορείας τα μέλη της UTOPIA εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση: «Στις 18/9/201 φασιστικά τάγματα της Χ.Α. με επικεφαλής τον Κ. Ρουπακιά δολοφονούν τον αντιφασίστα Π. Φύσσα. Η δολοφονία αυτή έρχεται να ολοκληρώσει ένα κύκλο επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα(μαχαιρώματα μεταναστών, επιθέσεις σε καταλήψεις κτλ. ) που ξεκίνησαν παράλληλα με την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα με την κυρίαρχη άποψη που θεωρεί την οικονομική κρίση ως βασική αιτία της ανόδου φασιστικών μορφωμάτων εμείς αντιλαμβανόμαστε την ελληνική κοινωνία ως βαθιά ρατσιστική με πατριαρχικές και φασιστικές αντιλήψεις. Ο φασισμός δεν έπεσε από τον ουρανό στην ωραία μας χώρα. Εκτρέφεται εδώ και καιρό μέσα από κυβερνητικές πολιτικές, τον στρατό, τα σχολεία, τα ΜΜΕ και ένα σωρό άλλους μηχανισμούς της εξουσίας. Μπορεί αυτές οι πρακτικές να αναπαράγονται από τους επάνω αλλά και οι από κάτω τις αναπαράγουν πιστά με την σειρά τους. Όσο όμως θα υπάρχει η εξουσία θα υπάρχει και η αντίσταση. Η δολοφονία του Παύλου είναι μία ξεκάθαρη επίθεση απέναντι σε όλους αυτούς που στέκονται απείθαρχα στις επιβολές του καπιταλιστικού συστήματος, που δεν δέχονται να θυσιαστούν και πολεμούν για την ελευθερία. Ας επαναλάβουμε λοιπόν αυτό που τόσο καιρό σας λέμε και βιώνεται… Φασιστάκια θα σας τσακίσουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου