Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014



Επίσκεψη βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργο Στύλιο


                Τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργο Στύλιο, αρμόδιο για θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης,
Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής ανέλαβε την πρωτοβουλία να επισκεφτεί τον Υφυπουργό για να λάβει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την εκπαιδευτική εικόνα της Ροδόπης.
Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον βουλευτή για το ενδιαφέρον και την επίσκεψη και ενημέρωσε διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί, τα κενά και τις ελλείψεις που εντοπίζονται στη Ροδόπη.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε σε ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, κυρίως στα προβλήματα που εντοπίζονται σχετικά με την κάλυψη των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων, την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων και τις ελλείψεις σε βιβλία.  
Ο βουλευτής συνεχάρη τον Υφυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ευχήθηκε αυτή η πρώτη επίσκεψη να εγκαινιάσει έναν ανοιχτό και διαρκή δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας. Εν συνεχεία, μετέφερε όλα τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσής τους.
Στο τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Επισκέφτηκα σήμερα τον νέο Υφυπουργό, Γιώργο Στύλιο, και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Είναι σημαντικό να έχουμε μία καλή και παραγωγική συνεργασία διότι είναι αρμόδιος για θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν και ζήτησα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες επίλυσής τους. Ενημέρωσα αναλυτικά τον Υφυπουργό για όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις μου με σκοπό να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια θετική συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου η οποία σύντομα θα αποδώσει καρπούς.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές της Ροδόπης να έχουν μία πετυχημένη νέα σχολική χρονιά, γεμάτη με νέες μοναδικές εμπειρίες. Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά μέσα στα σχολεία είναι για εμάς η καλύτερη υπόσχεση να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε και να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική ποιότητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου