Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κατασκευή Παιδικών Κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής»


Η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κατασκευή Παιδικών Κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής», υπογράφηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.



Στην υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλου Δαμιανίδη, ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο έχει μια ιστορική διαδρομή και είναι παράλληλα η απαρχή μιας εξαιρετικής θεσμικής και συνεργασίας.

Στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας υπογράμμισε ότι   «Κατά πρώτον θα ήθελα αυτήν την επίσημη και σπουδαία μέρα για τον τόπο μας να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Αριστείδη Γιαννακίδη ο οποίος από την πρώτη στιγμή που του εξέθεσα τον λογισμό μου για τη δημιουργία των νέων παιδικών κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας, εκείνος αυτήν την προσπάθεια και την στήριξε και την «αγκάλιασε» με ιδιαίτερο τρόπο γιατί με δικούς του συνεργάτες από την Περιφέρεια, τους ανέθεσε αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο υλοποιείται από πλευράς σχεδίων μέσα από ένα πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έγινε πραγματικά ένα θαύμα από πλευράς χρόνου». «Εκείνο το οποίο θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτός ο λογισμός για τη δημιουργία των παιδικών κατασκηνώσεων «γεννήθηκε» μέσα μου για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι για το ότι η δημιουργία αυτών των κατασκηνώσεων ήταν ένα όνειρο του Μακαριστού Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνού τον οποίο διαδέχτηκα και μάλιστα ήταν κάτι το οποίο επιθυμούσε διακαώς» σημείωσε και πρόσθεσε ότι  «Έτσι μια και τον επόμενο μήνα, στις 6 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θανατό του και σας αναφέρω ότι στις 3 Νοεμβρίου θα τελεστεί επίσημα και το ετήσιο μνημόσυνό του, μέσα σε αυτήν την ημερομηνία εντάσσεται και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΑΜΘ και της Μητροπόλεως και ας είναι και αυτό ένα σπουδαίο μνημόσυνο στη μνήμη του. Ο δεύτερος λόγος ο οποίος «γέννησε» το λογισμό για τη δημιουργία των κατασκηνώσεων είναι ότι ήθελα να δώσω και εγώ το στίγμα της νέας ποιμαντικής πορείας και διακονίας σε αυτόν τον τόπο, αρχίζοντας με ένα έργο χαρίζοντάς το στα παιδιά μας, στη νεότητά μας, στα μικρά παιδιά και στους φοιτητές μας, που θα είναι ένας χώρος αξιοπρεπής, έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά, ώστε εκεί αφιλοκερδώς 80 παιδιά σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο να χαλαρώνουν από τις μαθητικές τους προσπάθειες, από τις δικές τους δυσκολίες και να βρίσκουν εκεί ένα «καταφύγιο» και ένα τύπο χαλάρωσης και ξεκούρασης.»

Ο περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  «Προσυπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση με το Σεβασμιότατο. Όπως ανέφερε και ο ίδιος έχει μία ιστορική διαδρομή, είναι η επαρχή μίας θεσμικής συνεργασίας, έχω δηλώσει πολλές φορές  ότι το ήθελε η μοίρα, το επέλεξε ο Θεός η Ροδόπη να έχει έναν άξιο ποιμενάρχη, κάτι που ισχύει και για τις άλλες περιφερειακές ενότητες και αυτή η συνεργασία διαχέεται σε όλη τη γεωγραφία της Περιφέρειάς μας. Σήμερα λοιπόν είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις, να σας δηλώσω με πολύ μεγάλη σαφήνεια και προσωπική δέσμευση ότι αυτή η προγραμματική συμφωνία θα έχει πολύ μεγάλη συνέχεια. Ήδη υπάρχει ένας ιεραρχημένος στόχος από την Εκκλησία και τον Σεβασμιότατο και η Περιφερειακή Αρχή θα είναι αρωγός στους όποιους σχεδιασμούς κάνει. Θα ήθελα  να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης που συνέβαλλε τα μέγιστα, τη διαχειριστική μας αρχή και δεν θα κουραστώ να το λέω ότι έχω ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό υπηρεσιακό, έχουμε την καλύτερη διαχειριστική αρχή σε όλη την Ελλάδα και την κ. Χαμιτίδου με τον κ. Παράσχου που ανέλαβαν την υλοποίηση όλου αυτού του εγχειρήματος. Είναι πρωτόγνωρο ιστορικά αυτό που συμβαίνει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα και σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσυπογράψουμε τη προγραμματική σύμβαση. Μετά την υπογραφή της σύμβασης αναμένουμε την απόφαση σκοπιμότητας από το κεντρικό υπουργείο και μετά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΠΑΜΘ, το οποίο θα γίνει πολύ σύντομα και το έργο έχει έναν προϋπολογισμό περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.»