Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς κατήγγειλε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γρατινής

Επέρριψε ευθύνες στον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για την κωλυσιεργία του αναδασμού στην Γρατινή.

   Από τις εφημερίδες πληροφορήθηκε το τοπικό συμβούλιο Γρατινής ότι υπάρχει ιδέα αξιοποίησης του φράγματος Γρατινής για υδροδότηση του Δήμου Κομοτηνής ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γρατινής κ. Γιώργος Βασιλείου.  Που θεώρησε πολύ μεμπτο το ότι δεν κληθηκε και το τοπικό συμβούλιο Γρατινής στην σύσκεψη αυτή. Παράλληλα επέριψε ευθύνες στον περιφερειάρχη για την κωλυσιεργία του αναδασμου στην Γρατινή και ζήτησε στο μέλλον να ερωτούνται και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών.
  «Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι εφικτό αλλά εμάς μας ενοχλεί το γεγονός ότι σαν τοπικό συμβούλιο δεν ερωτηθήκαμε καν, ούτε έγινα αναφορά για να εκφράσουμε την άποψη μας ή ενδεχομένως και κάποια άρνηση που έχει να κάνει με την τοπική κοινωνία. Γιατί από αυτό το φράγμα η τοπική κοινωνία προσδοκά να έχει μια αναπτυξιακή προοπτική με βάσει βέβαια τον αναδασμό, όταν προχωρήσει να αξιοποιηθεί αρδευτικά η όλη περιοχή με χαμηλότερο κόστος για τους αγρότες και να έχει μεγαλύτερη απόδοση για τους ίδιους και γενικότερα για όλη την περιοχή» τόνισε και επισήμανε ότι «Δυστυχώς αποφασίσουν χωρίς εμάς, αυτό είναι το μεμπτό». «Ο περιφερειάρχης που συμμετείχε γνώριζε πολύ καλά για τον αναδασμό, ο οποίος κωλυσιεργεί πολλά χρόνια, ενδεχομένως φέρει και ο περιφερειάρχης ευθύνη, γιατί όταν τον είχαμε επισκεφτεί για να ρωτήσουμε σχετικά με τον αναδασμό, αποποιήθηκε της ευθύνης του και είπε ότι αποφασίζουν άλλοι γι’αυτόν» υποστήριξε. «Ο κ. Δαμιανίδης από την άλλη πλευρά μας είπε ότι ο αναδασμός θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, δεν ενημερωθήκαμε αν έγινε αυτό» σημείωσε ο κ. Βασιλείου. «Ο δήμαρχος από την πλευρά του με εξέπληξε γιατί δεν περίμενα να υπάρχουν αυτές οι ιδέες χωρίς τουλάχιστον να ενημερώσει το τοπικό συμβούλιο. Γιατί με τον Δήμαρχο είχαμε συζητήσει για τουριστική ανάπτυξη, θεωρώ ότι είναι και αντιφατικό λίγο γιατί από την μια θέλουμε να υδροδοτήσουμε τον δήμο και από την άλλη να αξιοποιήσουμε το φράγμα τουριστικά και δεν ξέρω αν αυτά παντρεύονται μαζί» υπογράμμισε. «Λυπάμαι για το όλο γεγονός, θα ήθελα στο μέλλον να μας την ενημερώνουν για την οποία σκέψη υπάρχει, γιατί είμαστε εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Οι θεσμοί υπάρχουν για να τηρούνται, όταν δεν τηρούνται θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.      
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου