Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Θύμα διάρρηξης για δωδέκατη φορά το περίπτερο στην Φιλιππουπόλεως 21 στην Κομοτηνή

Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τρείς νεαρούς που διέφυγαν με ποδήλατα
Συνολική ζημιά πάνω από 2000 ευρώ
   Για 12 φορά ο Μεχμέτ Σαμπρή είδε την περιουσία του κατεστραμμένη και το εμπόρευμα που του εξασφάλιζε τα προς το ζην να το έχουν αφαιρέσει. Κυριολεκτικά άδειο άφησαν το περίπτερο οι διαρρήκτες αφού αφαίρεσαν όλο σχεδόν το εμπόρευμα και συγκεκριμένα τα τσιγάρα,  συνολικής αξίας 1500 ευρώ και αν προσθέσουμε και τις φθορές που προκάλεσαν οι δράστες κατά την διάρρηξη στα προστατευτικά του περιπτέρου, η αξία της συνολικής ζημίας ξεπερνάει τα 2000 ευρώ.

   Ο περιπτεράς Μεχμέτ Σαμπρή, αγανακτισμένος από το γεγονός τόνισε ότι «αισθάνομαι απροστάτευτος, ήρθα σήμερα να βγάλω το μεροκάματο και αντί για αυτό, πρέπει να πληρώσω για να ξανά αγοράσω εμπόρευμα και για να επισκευάσω τα σπασμένα». Ενώ για το συμβάν δήλωσε ότι «Ήταν γύρω στις 5 το πρωί όταν ο γείτονας μου ήρθε στο σπίτι και με ξύπνησε και μου είπε ότι διέρρηξαν το περίπτερο, αμέσως ήρθα εδώ και αντίκρισα την εικόνα που βλέπετε, σπασμένα τα στόρια, πήραν όλα τα τσιγάρα, εκτός από δύο πακέτα που έπεσαν κάτω, χρήματα δεν είχα αφήσει μέσα, μόνο κάτι ψιλά».
  Οι δράστες κατάφεραν να σπάσουν  το μεταλλικό προστατευτικό στόρι στην πρόσοψη του περιπτέρου να εισέλθουν εντός και να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος του εμπορεύματος κυρίως σε τσιγάρα και κάρτες, ενώ κατά την διαφυγή τους άδειασαν κούτες και φακέλους στο πεζοδρόμιο, ακόμη και τιμολόγια και αποδείξεις που κράταγε στο μαγαζί βρέθηκαν πεταμένα στον δρόμο.

   Ακόμα και η αστυνομία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στον άτυχο επαγγελματία σύμφωνα με τον ίδιο που υπογράμμισε ότι  «Ήρθε η αστυνομία, πήρε αποτυπώματα και μου είπαν ότι φορούσαν γάντια,  οπότε δεν μπορούμε να καταλάβουμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπρή και θυμήθηκε ότι από τις τόσες φορές που διέρρηξαν το περίπτερο του σε μία περίπτωση ο δράστης βρέθηκε, έκανε 3,5 μήνες φυλακή και φυσικά μετά αφέθηκε ελεύθερος.
   Για μία ακόμα φορά ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, «κάθε φορά το ίδιο πράγμα γίνεται», όπως λέει ο ίδιος, που πλέον θεωρεί ότι και αυτό είναι άδικος κόπος. Η οργή και η αγανάκτηση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του καθώς είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να αντικαταστήσει το εμπόρευμα για να ξανά δουλέψει.
   Πάντως πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι εθεάθησαν στο σημείο τρία νεαρά άτομα να απομακρύνονται με ποδήλατα. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και ελπίδα του κ. Μεχμέτ είναι τουλάχιστον να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν και να μην καταλήξει για μια ακόμη φορά να πληρώνει και για μήνυση άδικα.
Παράλληλα οι ίδιοι πιθανός δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν και άλλο περίπτερο απέναντι από τον Ο.Α.Ε.Δ., έγιναν όμως αντιληπτοί από περιοίκους που τους απείλησαν να καλέσουν την αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο κατάφεραν να προκαλέσουν φθορές στην πόρτα, χωρίς όμως να καταφέρουν να την ανοίξουν.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου