Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επενδύσεις μέσω Leader και Αναπτυξιακής Ροδόπης

Υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις του προγράμματος Leader (άξονας 4) της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Μετά την πρόσκληση είχαν παρουσιαστεί 18 υποψήφιοι επενδυτές, και εγκρίθηκαν 13 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1.179.582,82 ευρώ.

   Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες υλοποίησης του προγράμματος καθώς και στη σημαντικότητά του εν μέσω οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι «Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που παρουσιαστήκανε ήταν ουσιαστικά το πρόβλημα με τις τράπεζες, το οποίο είναι γνωστό πρόβλημα γιατί οι επενδυτές ήταν σχεδόν αδύνατο να πάρουνε εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες και είναι κάτι το οποίο εμείς σαν εταιρεία φροντίσαμε σε συνεργασία με το υπουργείο να βρούμε λύση, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουμε αρκετά επενδυτικά σχέδια» και πρόσθεσε ότι «Επίσης υπήρχε η επενδυτική ανασφάλεια λόγω των δύσκολων οικονομικών καιρών, ώστε οι επενδυτές να σκέφτονται αν θα μπούνε στο πρόγραμμα, και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν η γραφειοκρατία γενικότερα της κρατικής μηχανής που και σε αυτό εμείς βοηθήσαμε διότι παίζαμε το ρόλο του μεσολαβητή, όπου ήμασταν ενδιάμεσοι του υπουργείου και των επενδυτών, ώστε να καταφέρνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να παίρνουμε τις αποφάσεις γι΄αυτούς».
    Αναφερόμενος στα θετικά υποστήριξε ότι «Τα θετικά που είχαμε ήταν ότι οι επενδυτές είχαν εμπιστοσύνη στην εταιρεία και στο πρόγραμμα, συνεχίζει ακόμη το leader να είναι ένα πρόγραμμα που το εμπιστεύονται οι επενδυτές, και κάνουν καλά, γιατί σήμερα που μιλάμε, το θέμα της χρηματοδότησής τους είναι πλέον στην εταιρεία, ήδη έχουμε τα πρώτα χρήματα για τους επενδυτές, ο επενδυτής δεν θα εξαρτηθεί τώρα από καμία κατάσταση ή υπουργείο, γιατί τα χρήματα καταφέραμε και τα φέραμε εδώ την προηγούμενη εβδομάδα στην τράπεζα και με τις πρώτες πιστοποιήσεις που θα έχουν οι επενδυτές θα μπορούν να εισπράττουν και το αντίστοιχο ποσό, έτσι ώστε να αισθάνονται την ασφάλεια, αυτό είναι το βασικό στοιχείο και για εμάς» και συμπλήρωσε ότι «Εμπιστεύτηκαν λοιπόν οι επενδυτές την Αναπτυξιακή και το πρόγραμμα, θεωρώ ότι και η γεωμορφολογία της περιοχής μας είναι αυτό το οποίο βοήθησε να ελπίζουνε ότι και με τον κάθετο άξονα θα αυξηθούν τουλάχιστον αυτοί που επενδύουν πάνω στο θέμα του τουρισμού, στην προσέλευση, και ακόμη συνεχίζεται η επένδυση πάνω σε κατασκευή να θεωρείται η καλύτερη και πιο σταθερή επένδυση στην εποχή μας».
   Προσεχώς μάλιστα, αναμένεται και νέα προκήρυξη, όπου ο κ. Κεφαλίδης υπογράμμισε ότι «Σε έναν μήνα ευελπιστούμε να βγει η επόμενη προκήρυξη, γιατί ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε υποψήφιους επενδυτές καταγεγραμμένους οι οποίοι περιμένουν να βγει η προκήρυξη για να μπούνε και να επενδύσουνε μέσα σε αυτό το πρόγραμμα. Σε μία εποχή που έχουμε έλλειψη ιδιωτικών επενδύσεων θεωρώ ότι αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία, ότι υπάρχουν θεσμοί που τους εμπιστεύονται οι πολίτες και υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ρισκάρουν για το καλό της χώρας, της περιοχής και για το δικό τους».
    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Κυριάκος Αμούτζας, δήλωσε ότι  «Είναι ευχάριστη είδηση για την εταιρεία το ότι ύστερα από πολύ μακρύ χρονικό διάστημα, σχεδόν 2 χρόνια από τότε που βγήκε η προκήρυξη, ήρθαν κάποιες επενδύσεις, ήρθαν κάποια λεφτά, και θα έχουμε τη δυνατότητα σε έναν μήνα να κάνουμε κι άλλη προκήρυξη. Νομίζω ότι είναι ευτυχές αν μία εταιρεία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας, μπορεί και δουλεύει σε ορθολογιστικές βάσεις και φέρνει καλά αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες και στους ανθρώπους που δουλεύουνε πάνω σε αυτό το αντικείμενο και εύχομαι στους επενδυτές καλή επιτυχία στο έργο τους, στα καινούργια που κάνουν και στους καινούργιους επενδυτές που θα ετοιμαστούν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι με καινούργιες μελέτες, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε αυτά που σκοπεύουμε σαν στόχο της εταιρείας τα επόμενα 2-3 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου