Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δηλώσεις εκλεγέντων για το εκλογικό αποτέλεσμα

   Στις  εκλογές της 17ης Μαΐου φαίνεται να κυριάρχησε η λογική αλλά και η θέληση του κόσμου για παραμονή στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή ένωση γενικότερα. Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν η ανάδειξη μιας επτακομματικής βουλής, με ανεβασμένα έντονα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.  Η Ροδόπη θα εκπροσωπηθεί στη νέα βουλή από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη από τη Ν.Δ., τον Αχμέτ Χατζηοσμάν από το ΠΑΣΟΚ και τον Αϊχάν Καραγιουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Την βραδιά των εκλογών το αδιαχώρητο επικράτησε στον 1ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης όπου σχετικά νωρίς έφτασαν και όλοι οι εκλεγέντες όπου και προέβησαν σε δηλώσεις, ευχαριστώντας τον κόσμο της Ροδόπης αλλά μιλώντας και για την επόμενη ημέρα. Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η παρουσία του τουρκικού καναλιού TRT, που παρέμεινε στην αίθουσα μέχρι το τέλος όπως και στις εκλογές της 8ης Μαΐου.

     «θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες» δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και συνέχισε σημειώνοντας ότι «τους 18000 Ροδοπίτες, που με την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου, μου δίνουν την εντολή να αγωνιστώ για την Ελλάδα και την Ευρώπη». Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε όσους προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογίες αναφέροντας ότι  «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους αυτούς που ξεκινούν από διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες και που είδαν στις τοποθετήσεις μου την δύναμη που εξέφρασε η Ροδοπίτικη ψυχή για καλύτερες μέρες στους ανθρώπους της περιοχής μας αλλά και σε όλους στους Έλληνες και στις Ελληνίδες», ενώ δεσμεύτηκε όπως υπογράμμισε: «δεσμεύομαι ενώπιων της ελληνικής κοινωνίας, ότι όπως έπραξα και στο παρελθόν θα δώσω όλη μου την δύναμη για να μπορέσω να ανταποκριθώ σε αυτές τις δύσκολες ώρες σε αυτή τη σημαντική εθνική αποστολή που μου αναθέτει η τοπική κοινωνία μας».  «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και να είστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων αυτών που έδειξαν εμπράκτως ότι ξεπερνούν διαχωριστικές γραμμές, ιδεοληψίες, κομματικές προκαταλήψεις και στηρίζουν ένα κοινό αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη» επισήμανε στο τέλος.      

Αχμέτ Χατζηοσμάν, ΠΑΣΟΚ : Θα αγωνιστώ για λύσεις χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς
    «Ο λαός της Ροδόπης με τίμησε για ακόμη μια φορά με την ψήφο του» τόνισε ο κ. Χατζηοσμάν που σημείωσε ότι «Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους συμπολίτες μου, της πλειονότητας και της μειονότητας για την στήριξη τους και της εμπιστοσύνη τους. Ως βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ δηλώνω παρόν. Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μου». «Αγωνίστηκα και θα αγωνιστώ για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μου. Δεν έκανα και δεν θα κάνω διακρίσεις και διαχωρισμούς . η χώρα μας περνάει από μια δύσκολη οικονομική και πολιτική περίοδο , εύχομαι η σημερινή προεκλογική αναμέτρηση να φέρει οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην χώρα μας» επισήμανε καταλήγοντας .     

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ:"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα"
    Από την πλευρά του ο κ. Καρά Γιουσούφ υπογράμμισε ότι «περάσαμε μέσα σε λίγο διάστημα προεκλογικό μαραθώνιο και σύμφωνα με το αποτέλεσμα στην περιοχή μας είδαμε ότι ο κόσμος επέλεξε κατά την γνώμη μου την ανατροπή, η οποία δεν επιτευχθεί προς το παρόν αλλά ελπίζουμε μετά και από άλλους αγώνες που θα δοθούνε και στους δρόμους αλλά και στην βουλή, να ανατραπεί αυτή η κατάσταση της χώρας, η οποία μας έχει φέρει σε δύσκολες θέσεις, όσον αφορά την μείωση των χαμηλών μισθών των εργαζομένων». Στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ευχαριστώ θερμά τους συντοπίτες μου τους Ροδοπαίους και όλο τον ελληνικό λαό που έφεραν τον Σύριζα εκεί που έπρεπε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα της Ευρώπης και η ελπίδα ίσως της ανθρωπότητας». Ενώ ευχήθηκε «εύχομαι να είμαστε κυβέρνηση  στο άμεσο μέλλον για να δώσουμε υποσχέσεις, τώρα το μόνο που ελπίζουμε είναι να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση της αριστεράς  που θα δώσει λύση στην κρίση που ταλανίζει την χώρα μας».  

  Την ροή των αποτελεσμάτων παρακολουθούσε από το κτίριο του διοικητηρίου και  ο πρόεδρός της «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, όπου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα των ελλήνων δηλώνουν ότι η πλειοψηφία των ελλήνων θέλει να μείνουμε μέσα στο ευρώ, θέλει να προχωρήσουμε με τους ευρωπαίους παρά τις δυσκολίες για ένα καλύτερο μέλλον». «Το μέλλον αυτό εξαρτάται και από εμάς πρέπει να διορθώσουμε ένα σωρό λάθη που έχουμε να γίνουμε σοβαροί, να  δημιουργήσουμε δυνατότητες για να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να έρθουν οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, για να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος, να ανέβει το επίπεδο, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε και τους ξένους τηρώντας τις υποχρεώσεις μας» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «Η αξιοπιστία μας θα είναι όπλο στις συζητήσεις που θα έχουμε, όντας αξιόπιστοι θα μπορέσουμε να ζητήσουμε και να επιτύχουμε βελτίωση των όρων του μνημονίου, παράταση του χρόνου, κατανόηση και συμμετοχή της Ευρωπαϊκής ένωσης στα ελληνικά προβλήματα, γιατί μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο τα προβλήματα τα οικονομικά, είναι και τα εθνικά, πρέπει να ζητήσουμε μαζί όλοι από την Ε.Ε. υποστήριξη στην ανακήρυξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδος που φτάνει μέχρι την Κύπρο που έχει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου και να τους πούμε απλά ότι αυτές οι ποσότητες είναι και ευρωπαϊκές, βοηθήστε μας να τα βγάλουμε και έτσι και εσείς θα έχετε πετρέλαιο και φυσικό αέριο  αύριο και εμείς θα μπορέσουμε και δουλειές να δώσουμε στα νέα τα παιδιά και ανάπτυξη θα δημιουργήσουμε στη χώρα μας αλλά και να σας ξεπληρώσουμε. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα».
   «Είναι θέμα ευθύνης για όλους ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση που θα είναι αποτελεσματική και σοβαρή» δήλωσε ο πρόεδρος της Μηχανικής που συνέχισε διευκρινίζοντας ότι «γι’αυτό όλοι όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, όλοι όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα της προόδου, παρά τα λάθη τους, και όχι θεωριών και παλικαρισμών να συνασπιστούν. Εγώ καλώ αύριο και την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον κ. Καμένο να βάλει στην άκρη τα προσωπικά του και τον Φώτη Κουβέλη, να συνασπιστούν και να πάνε στην Ευρώπη όλοι μαζί, τότε θα έχουμε και μεγαλύτερη δύναμη εκεί. Ερωτηθείς για το αν πρέπει να συμμετέχει σε αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Εμφιετζόγλου τόνισε ότι «το Σύριζα δεν πιστεύει στην Ευρώπη, δεν μπορεί να είναι μέσα στον συνασπισμό, διότι τότε θα υπάρξει μια αδυναμία πραγματικής κυβέρνησης, μακάρι να μπορούσε».             
    Σχολιάζοντας το τοπικό εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Εμφιετζόγλου υπογράμμισε ότι «είχα ζητήσει από τους συμπολίτες μου της Κομοτηνής και από τον λαό της Ροδόπης να στηρίξει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, γιατί είναι ένας άξιος, ικανός πολιτικός και τον χρειάζεται η Ροδόπη και η Ελλάδα όμως. Είμαι ευτυχής που εκλέγεται βουλευτής Ροδόπης.
   Στο μήνυμα που έστειλε στην νέα κυβέρνηση για την Θράκη  σημείωσε ότι «Καιρός είναι να ασχοληθούμε σοβαρά με την Θράκη, καιρός είναι να γίνει ένα ειδικό αναπτυξιακό  σχέδιο για την Θράκη και καιρός είναι εδώ πλέον να επικρατήσει ο νόμος του κράτους, βόλτες του προξενίου, μεθοδεύσεις, τα ψηφοδέλτια που δίνει στους έλληνες μουσουλμάνους, αυτά πρέπει να σταματήσουν, αν δεν σταματήσουν να κλείσει το προξενίο και να σταματήσει αυτή η ιστορία, εδώ είναι ελληνική επικράτεια, ευρωπαϊκή επικράτεια θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».         
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου