Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ηρεμία και μειωμένη προσέλευση στις κάλπης στην Ροδόπη

   Με ηρεμία, μειωμένη προσέλευση ψηφοφόρων και χωρίς σοβαρά προβλήματα διεξήχθη η ψηφοφορία στη Ροδόπη. Από το πρωί άνθρωποι όλων των ηλικιών προσέρχονται στις κάλπες των 266 Εκλογικών Τμημάτων της Ροδόπης. Απουσίες σημειώθηκαν στην προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών.

   Ενδεικτικό είναι ότι υπήρξαν Εκλογικά Τμήματα όπου προσήλθαν μόνον η δικηγόρος και ο βοηθός και κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και για την επόμενη μέρα εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ ένταση σημειώθηκε όταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου, κατά την προσέλευσή του στο Ε.Τ. του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, κατήγγειλε την αυξημένη παρουσία αστυνομικών σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα του Νομού. 
     «Ψηφίζουμε για άλλη μια φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία όλης αυτής της μεγάλης εκλογικής διαδικασίας» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής προσερχόμενος στην κάλπη και πρόσθεσε ότι  «Από σήμερα το βράδυ θα πρέπει να επικρατήσει η λογική της συναίνεσης, μιας πράξης που δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια αλλά θα πρέπει να είναι βαθύ πιστεύω όλων μας, να σταματήσουν οι αλαζονείες και οι λεονταρισμοί των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, εκείνο που προέχει για την χώρα είναι να μπορεί να κυβερνηθεί με ένα σταθερό τρόπο, με σταθερές οι οποίες θα κάνουν στην άκρη  όλες τις προσωπικές φιλοδοξίες  για να μην διακινδυνέψουμε περισσότερο από ότι διακινδυνεύουμε το τελευταίο διάστημα για την χώρα μας». «Είμαι αισιόδοξος γι’αυτό, πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αυτών και φυσικά είμαι αισιόδοξος και για το κίνημα στο οποίο ανήκω» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής που επισήμανε ότι  «Πιστεύω ότι μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία πέρασε κομματικά το ΠΑΣΟΚ, αφού ανέλαβε να φέρει σε πέρας καταστάσεις που δεν του αναλογούσαν, να διαχειριστεί μια κρίση μόνο του. Όταν εμείς από την αρχή του 2010 μιλούσαμε για συναινέσεις τότε όλοι κωφαιβάν  και είχαν τις προσωπικές τους διαδρομές μέσα από τα κόμματα». «Είναι ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ από σήμερα το βράδυ να ανασυνταχθεί» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «Πιστεύω ακράδαντα ότι  η μόνη σταθερή  δύναμη της κεντροαριστεράς παράταξης την οποία έχει άμεση ανάγκη ο κόσμος είναι το ΠΑΣΟΚ ή έστω να λειτουργήσει ως πυρήνας διαθέτει όλα εκείνα τα στελέχη που μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια λειτουργία. Είμαι αισιόδοξος και γιατί παράλληλα με την ανάταση της χώρας, με μια κυβέρνηση που θα αντιλαμβάνεται την πολύ μεγάλη ευθύνη της, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνεις, όπως την χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, θα έχουμε να κάνουμε και με ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ξανά βρει τον ρόλο του, μέσα από σύγχρονες διαδικασίες για την δημοκρατική παράταξη και την δημοκρατική πορεία της χώρας».    
  
  «Νομίζω ότι το βράδυ θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για το καλό όλων μας» δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης Θεόδωρος Μούχτσης, που συναντήσαμε στον 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής, όταν πήγε να ψηφίσει. «Είναι σώφρων ο ελληνικός λαός και ξέρει τι ψηφίζει» υπογράμμισε στο τέλος ο κ. Μούχτσης.

«σήμερα είναι μια όμορφη, μια ελπιδοφόρα, μια αισιόδοξη μέρα, ο λαός μας γυρίζει σελίδα» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτος που πρόσθεσε ότι  «ο λαός κάνει μια νέα αρχή, παίρνει την μοίρα του τόπου στα χέρια του. Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έκανε τα πάντα, για να αποτρέψει αυτό το κοινωνικό ρεύμα, που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δώσει μια καινούργια προοπτική για τη χώρα». «Σήμερα ο λαός θα δώσει όμως την απάντηση του και νομίζω θα είναι ισχυρό το μήνυμα που θα στείλει, είμαστε αισιόδοξοι γιατί η ελπίδα είναι ποιο ισχυρή από τον φόβο, είμαστε αισιόδοξοι γιατί η δημοκρατία είναι ποιο ισχυρή από την τρομοκράτηση της παραπλάνησης, είμαστε αισιόδοξοι γιατί η ανάγκη για μια νέα κοινωνία είναι ποίο ισχυρή από την βαρβαρότητα των μνημονίων» υπογράμμισε και συνέχισε σημειώνοντας ότι  «Σήμερα τώρα είναι η ώρα της πατριωτικής δημοκρατικής ενότητας όλων για μια νέα Ελλάδα, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μια Ελλάδα με άλλον δρόμο μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση, είμαστε αισιόδοξοι γιατί ακόμη και την τελευταία στιγμή και το τοπικό παρασκήνιο, το τοπικό κατεστημένο προσπαθεί να διαιρέσει την τοπική κοινωνία, προσπαθεί να καλλιεργήσεις την μισαλλοδοξία, να διχάσει προκειμένου να επιπλεύσουν οι   εκλεκτοί της τοπικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός θα δώσεις σήμερα την απάντηση που πρέπει τοπικά».     
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου