Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στην Κομοτηνής σας περιμένει μια έκπληξη στις 21 Ιουνίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
21 ΙΟΥΝΙΟΥ


Η 21 Ιουνίου πλησιάζει και θα πρέπει να πείτε «χρόνια πολλά» σε όλα τα μουσικά όργανα ανεξαιρέτως, στους μουσικούς και γενικά, σε όσους ανθρώπους ακούνε μουσική... τουλάχιστον σε 5 δισεκατομμύρια. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη μουσική, δηλαδή σε ένα σύμπαν ολόκληρο φτιαγμένο από αισθήσεις..

Ιστορική Εξέλιξη

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού. Το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα ήταν μάλιστα η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Την αφορμή έδωσε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα που είχε οργανωθεί τότε στην ελληνική πρωτεύουσα από την Μελίνα Μερκούρη. Στα πλαίσια της Γιορτής αυτής πραγματοποιήθηκε το Rock in Athens, το πρώτο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα. Από το 1997 όμως, με την Συμφωνία της Βουδαπέστης, δημιουργήθηκε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο μεταξύ δήμων και συντονιστικών γραφείων, με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και άλλων κρατικών πολιτισμικών φορέων για την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινή ευρωπαϊκή γιορτή, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Ανήμερα της Γιορτής

Η Γιορτή της Μουσικής δεν είναι απλώς
ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός, αποτελεί μια ευκαιρία για τον οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν.
Για αυτό κάθε χρόνο την ημέρα εκείνη ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν πλατείες, δρόμους, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα, όλες δωρεάν για το κοινό. Σε μια τέτοια ημέρα όλα λειτουργούν για χάρη της μουσικής. Μεταξύ άλλων, η αστυνομία και το δημοτικό
συμβούλιο επιτρέπουν την ηχορύπανση, οι συγκοινωνίες διαμορφώνουν ειδικά δρομολόγια με ημερήσιο εισιτήριο που συνδέουν όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις. Δίνεται έτσι η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτιστικών συνεργασιών ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Όπως έλεγε και ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, Πλάτωνας:
«Η μουσική είναι η ψυχή του
σύμπαντος και δίνει φτερά στο νου».


Η μουσική στη ζωή μας

Από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού αποτελούσε ορόσημο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των ανθρώπων. Όπως έλεγε και ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, Πλάτωνας: «Η μουσική είναι η ψυχή του σύμπαντος και δίνει φτερά στο νου». Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ασχολούνται με αυτήν αναπτύσσουν κριτική σκέψη και εντείνεται η ικανότητα τους να επιλύουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο διάβα τους. Αλλά και οι «παθητικοί» δέκτες της μουσικής δέχονται την επιρροή της σε πολλούς τομείς που αφορούν τις λειτουργίες του εγκεφάλου τους.
Όσοι ακούτε παραδοσιακά ή κλασσικά ή ποπ ή μέταλ όλοι μαζί γιορτάστε αυτό που είναι συνυφασμένο και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας, αυτό που έχει το χάρισμα να ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες.

Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην αντίληψη και στην μάθηση, χρησιμοποιήστε την μέθοδο του Άλφρεντ Τοματίς, με ένα μοναδικό πρόγραμμα ηχοθεραπίας, που βελτιώνει την επαφή του ατόμου με το περιβάλλον του μέσω της επανεκπαίδευσης του αυτιού.
«Τραγουδάμε με το αυτί μας, αφού η φωνή περιέχει μόνο της αρμονικές που ακούει το ίδιο», υποστηρίζει ο Τοματίς.

Ενωθείτε και γιορτάστε στις 21 Ιουνίου τη μουσική όπου και να είστε.

Στην Κομοτηνής σας περιμένει μια έκπληξη στις 21 Ιουνίου.

Γίνεται ενεργοί πολίτες, βοηθήστε τους εθελοντές των φίλων του μεγάρου μουσικής Κομοτηνής και απολαύστε την μουσική σε όλο το μεγαλείο της και σε όλες της μορφές της, ακόμα και στην παθητική.

Νιώστε την αρμονία της στην ψυχή και τον νου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου