Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δ. Τσουκαλάς: «Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφος με μήνυμα και συγχρόνως με προοπτική»

   Μήνυμα, όχι μόνο με τιμωρία, αλλά κυρίως με προοπτική, ζήτησε ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν οι πολίτες, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές. Ο κ. Τσουκαλάς επισκέφτηκε χθες την Πέμπτη την Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους υποψήφιούς του στο νομό Ροδόπης, αλλά και με τη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Θράκης. Ο ίδιος ανήκει στην ενωτική κίνηση στελεχών που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και συμπορεύεται στις εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. 

   Κατά τις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου, που παρέθεσε στα γραφεία της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά καυτηρίασε τη στάση και τη συμπεριφορά των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζοντας πως «ο κόσμος πια δεν κοροϊδεύεται με όλους αυτούς τους θεατρινισμούς, που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, που σαν να μην έχει συμβεί τίποτα απολύτως, οι αρχηγοί των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων ανταλλάσουν λεκτικές αρλούμπες, διότι κανένας δεν μπαίνει έστω και λίγο στο πετσί του μέσου Έλληνα, του Έλληνα που έχει πραγματικά περιθωριοποιηθεί, για να δει πού τον έχει οδηγήσει. Εξακολουθούν με έναν θεατρικό τρόπο να λένε τι πρόκειται να κάνουν, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν υπογράψει στο δεύτερο μνημόνιο την περαιτέρω καταδίκη του ελληνικού λαού. Όμως η Τρόικα δεν τους αφήνει να αγιάσουν, γιατί βγαίνουν και λένε ότι αμέσως μετά τις 15 Μαΐου έχουν υπογράψει δέκα πράγματα, τα οποία ουσιαστικά θα μας φέρουν πλέον στο χείλος της απόλυτης πενίας. Από αυτά κερδίζουν οι δανειστές μας, γιατί οτιδήποτε πλέον κερδίζεται, πηγαίνει στους δανειστές. Και δεν περνάνε πλέον τα παραμύθια που λένε, ότι θα πάρουμε το δάνειο και θα πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Ούτε μια δραχμή από τα δανεικά δεν πηγαίνει στους μισθούς και στις συντάξεις. Όλο το ποσό πηγαίνει στην αποπληρωμή των τόκων και των τοκοχρεολυσίων, και μάλιστα με επιτόκια ληστρικά, με επιτόκια που δεν είχαν προηγούμενο».
   Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε απέναντι στον κ. Βενιζέλος, για τον οποίο τόνισε ότι «βγαίνει και λέει σε συνέντευξή του στο Spiegel- και δεν κοκκινίζει κιόλας- ότι η Γερμανία από το δάνειο που μας έχει δώσει, έχει κερδίσει μέχρι τώρα 400 εκατ. ευρώ. Έχει κερδίσει πολλά παραπάνω, όμως το ότι αποδέχεται ότι το κέρδος αυτό είναι πραγματικά σημαντικό, γιατί στην ίδια συνέντευξη λέει πώς έγινε φίλος με τον Σόιμπλε. Μας αναλύει πώς έγινε φίλος με τον Σόιμπλε και ότι έχει κερδίσει η Γερμανία 400 εκατ. ευρώ και δεν ντρέπεται να έρχεται να ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού, που πραγματικά ρημαγμένος γυρνάει από σκουπιδοτενεκέ σε σκουπιδοτενεκέ».
   Ερωτηθείς για το ζήτημα της αποπληρωμής του χρέους μας και για τις απειλές από τους ευρωπαίους περί αποπομπής μας από το ευρώ, ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος σε αυτή τη χώρα, που να πιστεύει πως αυτό το χρέος-εδώ που έχει φτάσει-μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αυτό το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί και σε λίγο καιρό θα έχει φτάσει στα 500 δις ευρώ. Δεν αποπληρώνεται ποτέ, ούτε το 2020, ούτε το 2030, ούτε τον αιώνα τον άπαντα. Κανείς δεν πρόκειται να διώξει κανέναν από το ευρώ. Μας αποπροσανατολίζουν και δε μας λένε τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ακόμα κι η Ολλανδία- ο πιο ισχυρός κρίκος μετά από τη Γερμανία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την Φινλανδία- έχει πρόβλημα χρέους αυτή τη στιγμή. Κι επειδή γνωρίζουν κάποιοι στο συνασπισμό της κυβέρνησης της Ολλανδίας για το τι μέλλει γενέσθαι, έριξαν την κυβέρνηση. Υπάρχουν προβλήματα παντού, υπάρχουν και στη Φινλανδία, υπάρχουν και στη Γερμανία, όπου είναι γεγονός ότι μέσα από αυτήν την κρίση δεν κερδίζει ο γερμανικός λαός, κερδίζουν οι Γερμανοί βιομήχανοι και κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι έρχονται εδώ και «θωπεύουν» το κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά, για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους».
   Εκφράζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το χρέος, σημείωσε ότι «επειδή αυτό δεν εξυπηρετείται, θα πρέπει να καθίσουμε να δούμε από τι αποτελείται αυτό» Το μεγαλύτερό του κομμάτι, είναι ένα χρέος απεχθές-κι αυτός είναι νομικός όρος- που έχει διαμορφωθεί μέσα από τη διαφθορά και μέσα από αλόγιστες σπατάλες εξοπλισμού, με υποβρύχια που γέρνουν, με ολυμπιακούς αγώνες, που τους πληρώσαμε 7-8 φορές μέχρι τώρα, με ό,τι μπορεί να διανοηθεί κανείς. Αυτά τα χρήματα, που έχουν πάει προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι τα περισσότερα, θα πρέπει να φύγουν από το χρέος. Εμείς πιστεύουμε ότι το χρέος, που πρέπει και μπορεί να μείνει, δεν μπορεί να ξεπερνάει το 60% του ΑΕΠ και όχι το 180%, που είμαστε αυτή τη στιγμή και λένε ότι το 2030 θα το πάνε στο 120%. Αυτό το χρέος εμείς πρέπει να το συνδέσουμε με την ανάπτυξη, να κάνουμε το ίδιο που έκανε η Γερμανία το 1952. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει να είμαστε μέσα στο ευρώ» και μάλιστα το ευρώ, «από ένας μηχανισμός διαίρεσης και ταξικού διαχωρισμού, να γίνει πραγματικά ένα νόμισμα το οποίο θα βοηθάει τους λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου